Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - doc.returner

Pages: [1]
1
O ničom / Mafia (party game)
« on: 21.12.2008, 02:11:36 »
V poslednom case som sa zacal zaujimat o tuto hru. Okrem standardneho nazvu Mafia ma take nazvy ako Wolf Game, Assassin, Werewolf a kto vie co este. Detailnejsie info je tu - http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia_%28game%29
Skusim par vetami vystihnut zakladnu podstatu hry. Da sa to totiz hrat cez forum a pravidla su relativne jednoduche.

Uplne najzakladnejsia verzia rozdeluje hracov na tri typy - noční ludia, denní ludia a game master. Az na game mastera su ostatne typy vzdy zvolene nahodne a to game masterom (kartami, kockami, pseudo random number generator, hocico). Vo forumovej verzii tejto hry posiela game master hracom PM, v ktorom sa dozvedia za aky typ hraju.
  • Game master - Jedna osoba, ktora je zvolena bud nahodne, alebo zamerne (zvycajne podla schopnosti vypravania a koordinacie hry)
  • Denní ludia - Tvoria najpocetnejsiu skupinu v hre. Denni ludia poznaju len identitu game mastera. Nevedia kto je nocny a kto je denny. Medzi nazvy dennych ludi patria: nevinni, sedliaci, ovecky, atd.
  • Noční ludia - Tvoria zvycajne tretinu, stvrtinu alebo pätinu celkoveho poctu dennych ludi (zvycajne je toto cislo zvolene podla pravidiel, trendu alebo je to uplne nahodne). Nocni ludia poznaju identity ostatnych nocnych ludi a jedine oni volia cez noc. Nazvy: vlkodlaci, mafiani, vrahovia, atd.

Hra je eliminacneho typu a samotne eliminacie sa vykonavaju po kolach (fazach) - nočná faza a denná faza.

Eliminacie sa rozdeluju podla fazy, pocas ktorej sa vykonavaju volby - linčovanie za dňa a vraždy za noci.

Za dňa moze volit kazdy - noční ludia aj denní ludia (game master nema pravo volit). Kazdeho volba je v tomto case viditelna vsetkym spoluhracom, ale koordinacia zvykne byt intuitivna, resp manipulativna. Hrac ktori ziska majoritny pocet volieb je zlinčovaný pred skoncenim dňa, resp po zaciatku noci a vypadava z hry.

Za noci mozu volit jedine nocni ludia. Zvycajne konaju kolektivne a dohodnu sa vopred na taktike, cieloch, atd. Nocne volby vidia iba nocni ludia a game master. Game master pred ukoncenim noci, resp na zaciatku dna ohlasi koho noční ludia zavraždili.

Denní ludia vyhravaju az ked eliminuju vsetkych nočných.
Noční ludia vyhravaju ked ich pocet presahuje, alebo sa rovna poctu denných.



Na wikipedii sa pise "The game became popular in other Soviet colleges and schools and in the 1990s it began to be played in Europe (Slovakia, Czech Republic, Hungary, Poland, England, Norway) and then the United States." a preto by som rad vedel ci s tou hrou uz ma niekto skusenosti, resp kto by si to skusil zahrat ked uz mame zimne prazdniny a skuskove pred nami.

Hralo by sa najmenej s 8 ludmi (plus game master) podla najzakladnejsich pravidiel. Nasiel by si niekto cas?


3
3. ro?ník / Kolizie v rozvrhu
« on: 12.09.2008, 18:13:24 »
Ak mate kolizie v rozvrhu a pisete na studijne dufajuc ze vam pomozu, tak cakate marne. Ak mate kolizie s predmetmi z 2. rocnika a 3. rocnika, nepomoze vam vraj nic - jedine co mozte v takom pripade robit je bud dohoda s garantom o samostatnej skupine alebo to proste znasat. Tieto informacie mam priamo zo studijneho.

Jedna z prominentnych kolizii v rozvrhu je v zimnom semestri - pondelok, 7:30-9:00, prednasky OS a LS. S tymto nemozte robit ABSOLUTNE NIC. Vitajte vo Vokinlande, kde defaultne stracate 12 bodov.

tldr; Ak opakujete nejaky predmet a mate v nom kolizie, najlepsie riesenie je dohoda s garantom daneho predmetu. Prednaskami ale asi nepohnete.

4
O ničom / Vybrané slová TUKÉ
« on: 27.03.2008, 21:32:13 »
Zdravim vospolok.

V ramci nezdraveho nedostatku gramatizacie na nasom fóre a vobec na realnej pode TUKE prichadzam sta by Baby Mozes na hore SinÁÁÁJ, nesuc ťažké bremeno plne nam-zmysluplnych pravidiel pre spravne vyjadrovanie (aneb Potreba pisanja v tomto jazyku).

Kedze vela z vas obsahuje v svojej typovej definicii materinskeho jazyka slovencinu, je zjavne prakticke odvodzovat tieto jednoduche pravidla dla vybranych slov tohto jazyka (abecednochronologickosemantickosyntakticky).


B - Bc. (zmysluplne a jednoduche - Bačov kokot)
P - <> (alternativne <y> alebo <i> pre rozne odrody semantickeho vyznamu)
M - MF (Kosicanom zname ako MamF<>, vsimite si prosim intricitny postfix predosleho vybraneho slova)
L - lol (alternativne "lawl" alebo "lulz"; zjednodusenie beznej vety a vybraneho slova - "akoze sa rehocem, ale po pravde MF")
R - rofl (vid "lol" s dodatkom schválneho predstierania pozemnej submisie za ucelom elektrickeho uzemnenia)
S - stfu (kombinacia bezneho narecoveho slovesa "trim" a vybraneho slova "<>")
V - wtf (kombinacia bezne zauzivanej vety "tomu rozumiem" s prefixom vybraneho slova "Bc.", indikujuc negaciu)
Z - zomg (wtflol)


Ako vidiet, vsetko je prepojene v harmonii a v sulade s promiskuitnymi a patologickopejorativnymi potrebami moderneho studenta na virtualnej a realnej pôde TUKE. Vysledkom je lahko porozumitelny suhrn informaticno-ludovych mudrosti a pranostik - vyjadrovania ako celku.

Taktiez dodavam ze uvedeny zoznam je open source, nekompletny a zámerne bakaný. Pridavanie modernejsich lexikografickych vyrazov je teda nevyhnutny!

Uvitane a ocakavane su pravdaze aj navrhy typu "zomg stfu" a "wtf MF lol". Vdaka.  :)

Pages: [1]