no :D
o com je tento topic?
...ked robite buchty na pare a zohrievate maslo tak tam kvapnite trocha vody a bude toho viac a cokolada bude mat kremovejsiu chut (zapredpokladu ze grankom si to posypete :) )
2dcl zeleneho caju
4cl Tatransky Vietor/Ladovec
1cl limetkovej stavy
podavame v long pohary s ladom, ozdobene matou pripadne medovkou
Quote from: Domino3D on 01.04.2010, 02:19:49
o com je tento topic?
presne o tom o com sa tu pise :D
1- 2 dl vody, v tom asi 4-5 min varit 1 celu skoricu, a asi 9 klincekov.
potom doliat asi 7dl vina.
nenechat zovriet, bo sa vypari alkohol, len zohriat pokym neni horuce.. (sa peni, a zacat pocut taky zvuk ako by sa chystal vriat)
pred odobratim dodtat cca 9 lyziciek cukru, rozmiesat aby sa roztopilo...
odobrat, pit, spat.
NATIERKA
majoneza,
postruhany syr,
rozdrveny cesnak,
pomiesme a mame chutnu natierku. Neodporucam sa bozkavat po nej
KOLAC
piskotova drť + kakao (granko) + kokos + maslo (alebo lekvar, podla chuti) + 1-2dcl rumu
hmotu premiesame a vytvorime z nej gulky, ktore este mozme posypat kokosom
zjeme, ideme spat
otvorit flasu cerveneho, vypit a ist spat
Velkonocne rumove pralinky:
Zoberieme cokoladoveho zajaca. odhryzneme mu usi. dolejeme rumom
a mozme jest.
Osie hniezdo
Prísady:
40dg polohrubej múky, 1 Palmarin, 2dg droždia, soľ, 1dl mlieka, 1 kávová lyžička cukru, 4 vajíčka, 30dg práškového cukru, 15dg mletých orechov
Postup:
Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie - necháme napučiť. Potom pridáme palmarin, soľ, 4 žĺtky, múku a vypracujeme cesto.
Bielka zo 4 vajec vyšľaháme spolu s cukrom nad parou a pridáme orechy.
Cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme a na každú časť natrieme plnku. Zrolujeme a narežeme. Rozložíme ich na plech / ja dávam na plech papier na pečenie / a pečieme do zlata.
mojej frajerky mama to piekla a bolo to výborné :P odporúčam
prisady: voda
postup: nechame zovriet vodu a nelejeme do pohara
vylepsenie: priadame vrecko caju
Pusinky (kokosove)
Potrebujeme:
4 bielka, 300g práškového cukru, 250g kokosu, 1 PL strúhanky, štipka soli, lekvár podľa chuti, čokoláda na varenie, 100g Hery
Postup:
Bielka s cukrom šľaháme nad parou kým nezhustnú. Odstavíme z pary a vmiešame ostatne prísady, necháme vychladnúť a z cesta formujeme pusinky. Pokladáme ich na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech,. Rúru predohrejeme na 150 stupňov a pusinky v nej necháme "sušiť" cca 10-15 minút. Vytiahnuť ich treba keď začnú meniť farbu. Necháme ich vychladnúť a spájame lekvárom. Do hrnca nad parou si rozpustíme 100g hery a jednu celú čokoládu na varenie, namáčame spojené pusinky do polovice, necháme vychladnúť a uložíme do chladničky.
Mne to mamina robila ... mňaaaaaaaaaam :)
ak niekto neskusal este tak kava + na vrh posipat skoricou :)
Pitie na cely vecer
0.25l pomarancoveho dzusu, 0.25l mineralky, 10 kvapiek tabasco habanero, rozmiesat poriadne. chuti to ako dzus s vodou, ale po prehltnuti ostane prijemna stiplava chut na mandliach :D
Cisty jogurt + granko ;)
Jogurt len znacky SABI !!! :P
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
- mysticky na dezert alebo pohare
- 1 kyslu smotanu (cim viac % tym better, najlepsie Sabi :thumbs-up: :p:)
- 2 polievkove lyzice cukru
- piskoty (mozu byt aj cokoladove)
- 1 kompot (jedno aky, nemusi byt prave ananasovy - alebo mozete pomiesat viac kompotov)
- (slahackova smotana)
- granko alebo cokoladova poleva
Vidu z toho asi dva-tri take pohare ako v bozenke, cize ak chcete pre viacerych, tak treba kupit dve smotanky :)
NAVOD:
1. V mysticke rozmiesame kyslu smotanu s cukrom. nechame postat, aby sa cukor riadne rozpustil.
2. Zatial si do misiek alebo poharov pripravime piskoty a polejeme ich stavou z kompotu (ak mate malo stavy alebo ziadnu, mozete piskoty namocit do mlieka) - POZOR, NEROZMOCIT!
3. Potom na piskoty dame par malych lyziciek ovocia z kompotu.
4. Znovu rozmiesame smotanu a postupne ju davkujeme do mysticiek/poharov.
5. Navrch dame este kusok ovocia z kompotu.
6. Kto chce, moze si vyslahat zo sladkej slahackovej smotany slahacku a dat ju na vrch (v ziadnom pripade hnusne slahacky z rastlinneho tuku!!! :mishela :mishela :mishela).
7. Posypeme grankom alebo cokoladovou polevou.
8. Voila, HOTOVO, mozeme podavat ako dezert :D Bru chut :)
PS: z navodu hore napisaneho vam vyjde za tu istu cenu 4x viac ako v Bozenke :emot-dance:
Quote from: mishelka on 01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
- mysticky na dezert alebo pohare
- 1 kyslu smotanu (cim viac % tym better, najlepsie Sabi :thumbs-up: :p:)
- 2 polievkove lyzice cukru
- piskoty (mozu byt aj cokoladove)
- 1 kompot (jedno aky, nemusi byt prave ananasovy - alebo mozete pomiesat viac kompotov)
- (slahackova smotana)
- granko alebo cokoladova poleva
Vidu z toho asi dva-tri take pohare ako v bozenke, cize ak chcete pre viacerych, tak treba kupit dve smotanky :)
NAVOD:
1. V mysticke rozmiesame kyslu smotanu s cukrom. nechame postat, aby sa cukor riadne rozpustil.
2. Zatial si do misiek alebo poharov pripravime piskoty a polejeme ich stavou z kompotu (ak mate malo stavy alebo ziadnu, mozete piskoty namocit do mlieka) - POZOR, NEROZMOCIT!
3. Potom na piskoty dame par malych lyziciek ovocia z kompotu.
4. Znovu rozmiesame smotanu a postupne ju davkujeme do mysticiek/poharov.
5. Navrch dame este kusok ovocia z kompotu.
6. Kto chce, moze si vyslahat zo sladkej slahackovej smotany slahacku a dat ju na vrch (v ziadnom pripade hnusne slahacky z rastlinneho tuku!!! :mishela :mishela :mishela).
7. Posypeme grankom alebo cokoladovou polevou.
8. Voila, HOTOVO, mozeme podavat ako dezert :D Bru chut :)
PS: z navodu hore napisaneho vam vide za tu istu cenu 4x viac ako v Bozenke :emot-dance:
OMFG!!!!
vYjdu nie vidu !!!!
mIska nie mYska
mys je zviera
0.5l piva
vylepsenie: + 0.5l piva
vylepsenie vylepsenia: + 0.5l piva
.
.
.
n-te vylepsenie: + 0.5l piva
Quote from: tino8 on 01.04.2010, 21:45:43
0.5l piva
vylepsenie: + 0.5l piva
vylepsenie vylepsenia: + 0.5l piva
.
.
.
n-te vylepsenie: + 0.5l piva
vylepsim (vysperkujem) ti to
if (you != drunk)
you = you + 0,5l(pivo);
else
go to sleep;
tak potom radsej
while (you != totallyDrunk) {
you.drinkBeer();
}
:D
Quote from: tino8 on 01.04.2010, 23:36:01
tak potom radsej
while (you != totallyDrunk) {
you.drinkBeer();
}
:D
aaah objektove :)
ja som to mal v cecku :D kazdy si teraz moze vybrat podla chuti :):)
Ingediencie: piskoty, mlieko, slahacka, lekvar (alebo dzem, neviem aky je medzitym rozdiel :D)
postup: namocime piskoty do mlieka, aby boli take akurat, ani tvrde, ani rozmocene na kasu :D poukladame vedla seba na tanier 1 vrstvu. Potrieme lekvarom a slahackou a polozime dalsiu vrstvu piskot, opat lekvar a slahacku aa vrstvy opakujeme kym nam nedojdu ingrediencie ;-D
Vylepsenie: Na vrch dzubnite jahodyyyy, mnam :D
Fajne to je, odporucam... Prave mam jeden plesnivy doma, ak by ste chceli ochutnat donesiem po Velkej noci :D
Quote from: Safyia on 02.04.2010, 00:49:29
lekvar (alebo dzem, neviem aky je medzitym rozdiel :D)
V čom je rozdiel medzi džemom a lekvárom? Čím sa líšia? Iba konzistenciou ;)
Hotový džem obsahuje viditeľné kúsky ovocia, lebo sa varí z pokrájaného ovocia.
Lekvár má hladkú konzistenciu, pretože sa pripravuje z rozmixovaného alebo pomletého ovocia.
Želé alebo ovocný rôsol sa pripravuje iba z ovocnej šťavy.
trosku som ti to ozrejmil ? :)
Quote from: Mike on 02.04.2010, 01:12:26
Quote from: Safyia on 02.04.2010, 00:49:29
lekvar (alebo dzem, neviem aky je medzitym rozdiel :D)
V čom je rozdiel medzi džemom a lekvárom? Čím sa líšia? Iba konzistenciou ;)
Hotový džem obsahuje viditeľné kúsky ovocia, lebo sa varí z pokrájaného ovocia.
Lekvár má hladkú konzistenciu, pretože sa pripravuje z rozmixovaného alebo pomletého ovocia.
Želé alebo ovocný rôsol sa pripravuje iba z ovocnej šťavy.
trosku som ti to ozrejmil ? :)
Dakujem :D Aj tak to sice zabudnem asi... Ale odporucam dzem! :D
Remember, this is pure stuff!!===================================
=====================List of chemicals and materials————
——————-Dilute Hydrochloric acid–> This may be purchased
at the hardware store. It's sold as a brick and driveway cleaner.
They call it muriatic acid. Sodium Hydroxide–> This, you probably
already have. It's called "lye" at mostplaces; it's drain cleaner.
Ethyl Ether–> You'll probably have to make this. Don't worry,
it's a breeze. Just go to your local K-mart or Auto parts store,
and get a can of that "STARTING FLUID" it comes in a spray can.
It's used for cold weather starting of gasoline engines."VICKS" nasal
inhalers–>USE ONLY VICKS!! No other kind will work that I know of.
These are at any drug store or grocery, etc.. You need 12 of em,
butdon't buy em' by the dozen, unless its winter time, then you can
just say yer from some nursing home, and you're stockin up for the patients.
Otherwise buyem' 2 at a time, if possible. Get a friend to help you.
The druggists at the drug store usually will know what's goin on
if you buy quantity.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
LIST OF EQUIPMENT
—————– Two large eyedroppers-
ten small glass bottles-
one large glass or porcelainbowl-
coffee filters-
one small jar with a top-
one Pyrex baking dish-
oneglass test tube.———————
———————————————————-
-==*(> N O T I C E DO THIS. OPEN A WINDOW IN THE ROOM IF POSSIBLE. FOLLOW THESE
INSTRUCTIONS EXACTLY. THIS RECIPE HAS BEEN TESTED AND THIS IS
THE BEST WAY TO DO IT. DON'T TAKE SHORTCUTS, AND DON'T EVEN START TO
DO THIS UNLESS YOU HAVE ABOUT 3 HOURS SPARE.—————————
—————————————————-
PREPARING ETHER! (DO THIS FIRST)Take one of the small bottles and
spray starter fluid in it till it lookshalf-full. Then
fill the rest of the way with water, cap the bottle and shake for
5 minutes. Then, draw off the top layer with the eyedropper, and throw
away the water layer. Repeat this until you have about 3 oz. of ether.
Put the cap on it, and put it in the refrigerator if you can.
(If you can't, don'tworry about it) You'll use this in the procedure below.
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
THE TRIED AND TRUE HOME PRODUCTION METHOD
(1) Break open the inhalers, a pair of real sharp scissors does this good.
Place the cottons that were inside in a jar and close the lid.
(Remember youuse all 12 cottons.)
(2) In the bowl, combine 1- 1/3 oz. water and 2/3 oz. muriatic acid.
Shred cottons in this solution, and knead for 5 minutes with hands.
(ALWAYS BE SURE THERE'S CLEAN RUBBER GLOVES on your hands.)
You can do it bare-handed if you'vegot tough skin.
Squeeze all juice out of filters after you knead, and throw em away.
(3) Filter the remaining liquid into the quart jar.
It will be necessary to dothis several times to get that awful
smelling oil out. The chemicals in theinhalers have been bonded
to the HCl, and the oils have been filtered off.Throw the filters away.
(4) Pour enough of the solution into a small bottle to fill it 1/3 full.
Saveany leftover juice for the second batch.
(5) Pour 1/4 teaspoon of the lye crystals into the bottle and agitate.
Do thiscarefully, as the mixture will become hot, and give off a gas.
Repeat thisstep until the mixture remains cloudy.
(6) Fill the bottle from step (5) up the rest of the way with ether.
Cap thebottle, and agitate for about 8 minutes.
It is very important to expose everymolecule of the free-base to
the ether for as long as possible.
(7) Let the mixture settle. There will be a middle layer that is very thick.
Tap the side of the bottle to get this layer as thin as possible.
(8) Remove the top layer with the eyedropper, being careful not
to get any ofthe middle layer in it. Save the top layer,
and throw the rest away.
(9) Fill a bottle half-way with water, and about 10 drops of acid.
Pour thetop layer from step (8) into the bottle, and cap it.
Shake the bottle for 2minutes.
When it settles, remove the top layer and throw it away.
The freebase has now been bonded to the HCl/water mixture.
(10) If there is anything left from step (3), repeat the procedure with it.
(11) Evaporate the solution in the Pyrex dish on low heat.
You can do this onthe stove, but I have found that if you leave it on
top of a hot-water heater (like the one that supplies hot water to your house)
for about 2-3 days, theremaining crystals will be Methamphetamine.
Some notes:Police are now calling this the "New Cocaine".
It is very easy to become delirious off the ether fumes,
so be sure you arewell ventilated, I mean it!!!
Small, aspirin, or experiment bottles seem to work the best for
smaller batches. The measurements are not exact, so you don't
have to be either.In step 9, be sure you don't use too much water.
Remember, this is the water you have to use to evaporate.
http://www.finty.sk/
http://www.finty.sk/ (http://www.finty.sk/)
Quote from: mishelka on 01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
Banany v cokolade na FU :
-priesvitny poharik , aby clovek videl, ze aspon nejaky banan tam je , ktory je mozno jedly
- max 3 kusy tenkeho krajca bananu, na dno poharika
- hocico hnede, co je horke jak fras
- montazna pena ako ,,slahacka'', najlepsie neochutene...
Kanadský sladký koláč
Suroviny:
Cesto: 150 g masla
1 žĺtok
300 g hladkej múky
na hrot noža soli. Orechová plnka: 100 g nasekaných orechových jadier
2 lyžice masla
2 vajcia
150 g javorového sirupu (môžme použiť cukrový sirup)
100 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru. Marhuľová plnka: 50 g mandlí
500 g marhúľ
2 lyžice nastrúhaných orechov
2 lyžice strúhanky.
Postup:
Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo nakrájané na lístky, osolíme a spracujeme na hrudkovitú hmotu. Potom postupne pridávame chladnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním dno a boky okrúhlej tortovej formy a z cesta súčasne vyvaľkáme aj tenkú placku na zakrytie plnky. Potom formu s cestom naplníme najprv orechovou a potom marhuľovou plnkou, prikryjeme vyvaľkanou plackou cesta, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Orechová plnka: Vajcia rozšľaháme, pridáme práškový i vanilkový cukor, sirup, maslo, nasekané orechy a všetko spolu premiešame. Marhuľová plnka: Mandle olúpeme, nasekáme, pridáme strúhanku a nasekané orechy, všetko premiešame a natrieme na orechovú plnku. Marhule rozpolíme, vykôstkujeme, šupku stiahneme a uložíme ich na mandľovo-orechovú zmes vo forme.
Dobrú chuť ;)
PS: pridam neskor obrazok ako to vyzera ked to upečiem. bk
Quote from: mishelka on 01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
.....
my z toho robime mrazenu tortu doma :) postup je ten isty, len potrebujes viacej surovin a spravi sa z toho viacej vrstiev vo vacsej miske a da sa to do mraznicky na jeden den :)
Margot
Recepty » Dezerty 7.7.2008
Potrebujeme:
200 ml mlieka, 200 ml kryš. cukru, 400 ml poloh. múky, 2 vajcia, 1 práš.do pečiva, 1 vanilka, 50 ml oleja, 1 čokoláda " Margot " 100 g.
Ako na to:
Čokoládu nastrúhame a pridáme ostatné suroviny. Zmiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 185 stup, asi 25 min. Na vrch môžeme dať čokoládovú polevu, alebo lekvár a posypeme kokosom, alebo len pocukrujeme.
Zmrzlinovy kavovy shake vanilkovy
Ingrediencie:
nanukova totra, vanilkovy cukor, kava, mlieko
Postup:
V TESCU kupime nanukovu tortu (to je taka zmrzlina v stvorcovom obali). Kupime ze original TESCO ne Radoma abo daco ine, bo nemame velky budget na to taze tak.
Doma zobereme polku totej torty (ano polku a ani o kus menej) a dame do misky, samozrejme to tam nejebneme v celku ale dakus na kusky rozobrate. Potom dolejeme cca. 2dc mlieka. Moze byt polo aj plnotucne. Nizkotucne mlieko nepouzivame lebo je pre gayov. Potom tam supneme jeden cukor vanilkovy a das 1,5 kavovej lyzicky instantnej kavy. Tu treba upozornit ze najlepsie je tam dat kavu typu Jacobs Velvet pripadne Nescaffe Senzacionne lebo tie su uplne praskove. Obycajnu instantnu kavu by sme museli dakus rozdrvit na prasok aby sa lepsie rozpustila.
Potom ked tam secko uz je zobereme ponorny mixer, abo ked mate mixer na drinky ta mozte to aj tam dat, a mixujeme kym z toho neni jednoliata hmota tekuta. Potom naleje do pohara a kvalitu napoja spozname podla toho, ze slamka stoji jak ju tam dame. Z tohto tuna mame tak 3,5-4dcl taze taka jedna davka.
Pravdepodobne to ma OVER 9000 !!! kcal taze v pohode namiesto obeda. Priprava zabere max 8 minut.
Potom jedna fancy variacia je ze namiesto TESCO mrazenej tory zobereme Carte D`Ore vanilkovu. Potom nam samozrejme netreba davat do dnuka vanilkovy cukor.
Dalej ked to uz je hotove este tam mozme jebnut 0.5dcl Amareta, Vajecneho konaku pripadne ineho alkoholu podla chuti.
ak by to malo over 9000 kcal tak ti ta energia vystaci na cely den, pokial nemas over 100 kg
Quote from: nighthunter on 01.04.2010, 20:49:04
Quote from: mishelka on 01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
- mysticky na dezert alebo pohare
- 1 kyslu smotanu (cim viac % tym better, najlepsie Sabi :thumbs-up: :p:)
- 2 polievkove lyzice cukru
- piskoty (mozu byt aj cokoladove)
- 1 kompot (jedno aky, nemusi byt prave ananasovy - alebo mozete pomiesat viac kompotov)
- (slahackova smotana)
- granko alebo cokoladova poleva
Vidu z toho asi dva-tri take pohare ako v bozenke, cize ak chcete pre viacerych, tak treba kupit dve smotanky :)
NAVOD:
1. V mysticke rozmiesame kyslu smotanu s cukrom. nechame postat, aby sa cukor riadne rozpustil.
2. Zatial si do misiek alebo poharov pripravime piskoty a polejeme ich stavou z kompotu (ak mate malo stavy alebo ziadnu, mozete piskoty namocit do mlieka) - POZOR, NEROZMOCIT!
3. Potom na piskoty dame par malych lyziciek ovocia z kompotu.
4. Znovu rozmiesame smotanu a postupne ju davkujeme do mysticiek/poharov.
5. Navrch dame este kusok ovocia z kompotu.
6. Kto chce, moze si vyslahat zo sladkej slahackovej smotany slahacku a dat ju na vrch (v ziadnom pripade hnusne slahacky z rastlinneho tuku!!! :mishela :mishela :mishela).
7. Posypeme grankom alebo cokoladovou polevou.
8. Voila, HOTOVO, mozeme podavat ako dezert :D Bru chut :)
PS: z navodu hore napisaneho vam vide za tu istu cenu 4x viac ako v Bozenke :emot-dance:
OMFG!!!!
vYjdu nie vidu !!!!
mIska nie mYska
mys je zviera
joj hunter, ja uz myslela ze dakto napisal ze jake fajne a to len ty... uz je to opravene...
Quote from: cheMicka on 03.04.2010, 17:45:53
Quote from: mishelka on 01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D
.....
my z toho robime mrazenu tortu doma :) postup je ten isty, len potrebujes viacej surovin a spravi sa z toho viacej vrstiev vo vacsej miske a da sa to do mraznicky na jeden den :)
moze byt dobreee :) dik za tip :)
Bowle na party
Ingrediencie: konzerva ananasu, praskovy cukor, 2x flasa bieleho vina, 1x sekt
Priprava:
Taze, zobereme konzervu ananasu a dame ju do misy, najlepsie takej tej porcelanovej jak co je na polievku. Davam ananas ale bez stavy !! To posypeme asi 20dk praskoveho cukru. Nechame das hodinu odstat v chladnicke. Potom tam prilejeme tie dve flase bieleho vina. Pouzivame dajake standardne vino (Rizling, Muller), ne Tokaj 5 putnovy abo daco podobne. Samozrejme tiez tam nedava Hradnu sviecu abo Sladku pani. Dalej to dolejeme sektom. Sekt dame Hubert pripadne nieco rovnakej kvality, ne Moscato a podobne gebuziny. Kedze je tam cukor moze byt aj polosladky, fajnsmekry si mozu dat DeLuxe.
Dame do chladnicky a cakama kym zacne party. Tymto mame 2.1 az 2.7l fasa chlastu. Napoj sa potom nabera v style puncu, teda najlepsie naberackou na polievku abo dacim podobnym.
Napoj je sladky, dobre sa pije, relativne rychlo udrie do hlavy, co ho predurcuje najme na opijanie cajociek aby boli povolnejsie. Neoplati sa ho ale vypit vela, lebo potom hlava boli.
Quote from: Havran on 08.04.2010, 01:37:26
Bowle na party
Ingrediencie:
...
potom hlava boli.
toto je super recept, uz len koli tomu aby som to vyskusal musim spravit party
raz som robil podobne bowle ( ci jak sa to pise ) a dal som aj stavu z toho ananasu, ale aby to nebolo slabe, tak skoro celu flasu rumu :)
helou, neviete nahodou niekto ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D
teplo
Quote from: QueenOfEvil on 12.04.2010, 21:02:05
helou, neviete nahodou niekto ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D
tak aby si nezapiekol hrniec tak kus mlieka tam prileej a na malom plameni to var :)
a Bc. nemtom : haha kolko humoru :ropebanana:
toto spravis len raz mozes hrniec vyšmarit bq
Quote from: Domino3D on 12.04.2010, 23:35:06
Quote from: QueenOfEvil on 12.04.2010, 21:02:05
helou, neviete nahodou niekto ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D
tak aby si nezapiekol hrniec tak kus mlieka tam prileej a na malom plameni to var :)
ta ked tam da kus mlieka, tak to bude mat fest inu farbu jak normalny karamel
ja som to robil bez vody a neviem no dajak sa mi to nespiekol hrniec, samozrejme to treba pomaly, na elektrickej je to v podstate lepsie robit lebo si mozes nastavit teplotu
nieco podobneho charakteru ako karamel sa da spravit aj zo salka :)
hej obaja mate pravdu, i tak še dá, i tak :)
sice to je dakus offtopic, ale fasa stranka na wallpapers bo skoro kazde rozlisenie tam je a celkom dobre obrazky tam maju
http://www.ewallpapers.eu (http://www.ewallpapers.eu)
akoze dost ti poviem, by si si mal zmazat sam...
Quote from: Domino3D on 01.04.2010, 02:54:33
KOLAC
piskotova drť + kakao (granko) + kokos + maslo (alebo lekvar, podla chuti) + 1-2dcl rumu
hmotu premiesame a vytvorime z nej gulky, ktore este mozme posypat kokosom
zjeme, ideme spat
dnes som to robil a vizera to takto