• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

teoreticka informatika

Started by libra2, 06.10.2008, 18:28:15

« predchádzajúce - ïal¹ie »

LM

nuz aj mne vidalo ale maml som ovela LAHSIU skupinu:
T1 Uzaverove operacie. Uzaverove operacie nad jazykom. Elementerne uzaverove operacie nad triedami jazykov

T2 Algebra: baza, poly mono druhova algebra. Alegebraicke systemi. Logicko funkcke modeli.

P1 Dokazte ze zobrazenie Fi je realizovatelne na nejakom KA
Fi = "a" ak N2(xi) mod 3 = 0
"n" inak.
Vstup je {0,1,2}* -> {a,n}*

P2 Zostrojte algoritmus Dijstra pre triedenie postupnosti pouzitim Minimalneho prvku zostupne
(tha alebo nieco v tom zmysle ak som neprepisal vsetko uplne presne)
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

bliky

ty sa konecne nauc pouzivat "Y" bo mi zatrhava jedno oko ked po tebe citam... (systemi, modeli, nehovorim o databazi a pod...) :D

palo199

eminkaa ja  by som sa chcel spytat ako si robila ten druhy priklad so zatvorkovymi vyrazmi ...pripadne keby si to mohla nejak spisat :-) ...  dik

libra

Spravis Deterministicky Zasobnikovy automat, ktory rozoznava tie zatvorkove vyrazy, a tym je preukazane... Ale musi byt DETERMINISTICKY...

palo199

a nemohol by si priblizne napisat ako by vyzeral .. ake instrukcie ...alebo nieco som skusal ale neviem ci by to tak fungovalo a ci som nezabudol daco zohladnit ...
dik

bliky

myslim, ze to bolo na cvikach zo ZI... dakde do 3-4 cvika... nalistuj stare a tam to bude, ked nie, tak sa mi zda, ze ten priklad je rieseny aj v skriptach, co boli na ZI...

edit: a malo by to byt to iste ako ked zitujes, ci ma retazec rovnaky pocet "0" a "1" alebo ak chces tak "a" a "b" ... (to bolo tiez na cviku)

psicho

taze teraz ako toje ? otazky su take ako uz boli na skuske alebo nove? 3.2 ake budu ?
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

libra

Hehe. Ano, tieto boli take, ake uz boli raz (asi na prvom termine). A 3.2 budu take, ake su v tom okruhu...

bliky

libra

libra

BCAA

Quote from: eminkaa on  21.01.2009, 04:00:25
je to rukou pisanych 45 A4 stran, ale nerucim ani za kompletnost okruhu a reklamacie neprijimam, to uz dopredu vravim ;)

cozee???? dajako vela ne ? :D no mne by sa nechcelo pisat 45 stran :D   ale obdivujem tych co sa im chce ;)

Mar0sh

Quote from: BCAA on  21.01.2009, 05:03:52
Quote from: eminkaa on  21.01.2009, 04:00:25
je to rukou pisanych 45 A4 stran, ale nerucim ani za kompletnost okruhu a reklamacie neprijimam, to uz dopredu vravim ;)

cozee???? dajako vela ne ? :D no mne by sa nechcelo pisat 45 stran :D   ale obdivujem tych co sa im chce ;)
Niektori ludia asi nevedia, co so sebou :) Ale aspon tym pomahaju druhym :P

Ing. nemtom

mne sa to zda malo, to fakt tolko staci? wtf?
brix will be shat

psicho

hej aj podla mna 45 stran rukou pisane je malo ked strojom pisanych je cez 400:D

LM

nuz ak sa budete ucit z toho co ema napisala bued Vam to na P ked pojdete k hudakovy.
tie skrypta si musite precitat ked chcete spravit skusku, inaksie ste nahraty.
a hopcroft je dobre napisany, da sa z toho dobre ucit
- Jeff Pesis

- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

psicho

ktore musim vediet? bo dajak som kokot stoho ze co mam a co nemam vediet :D

LM

Quote from: psicho on  21.01.2009, 17:36:03
ktore musim vediet? bo dajak som kokot stoho ze co mam a co nemam vediet :D

nuz myslim ze to je 3, 6,7,8,9 a 12. alebo tak nejako, pozri si to podla nazvu kapitol.
- Jeff Pesis

- Anonymous

- Andrew Brown

mishelka

Quote from: libra on  21.01.2009, 00:08:43
T.S. pre cislo 5 sa robi podla definicie funkcii, ktore su pocitatelne T.S. Teda, pre cislo 5 je taky T.S, ktory akceptuje vstup 11111.

Tak, Eminka?
no podla toho aku mas abecedu. Kedze potrebujes rozpoznavat cislo 5 a chces setrit pismenkami, staci ti abeceda s jednym prvkom, a to {1}. V tom pripade musis cislo 5 vyjadrit v tvare 111111, pretoze prva jednotka vyjadruje cislo 0 - to mi Hudak povedal ked ma preskusaval, takze pozor na to. On sa take zaludne otazky pyta, ale treba mu povedat co, ako, preco a ukazat ze to viete a ze viete aj to, ze mate veci v pisomke zle a hlavne preco a ako mali byt spravne napisane ;)

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

bliky

hej a okrem toho ako bonus 80str hudakovych algebier a 40str hudakoveho turingoveho stroja co su na hypnose... :evica:

to mishelka: ty si aj mala daco zle v pisomke??? :D

mishelka

Quote from: bliky on  21.01.2009, 19:02:51
hej a okrem toho ako bonus 80str hudakovych algebier a 40str hudakoveho turingoveho stroja co su na hypnose... :evica:

to mishelka: ty si aj mala daco zle v pisomke??? :D
mala, miesto algebry logiky som napr. napisala zegalkinovu algebru, za co som dostala par doplnujucich otazok :)

psicho

kto vie ci aj nabuduci rok bude TI povinny ?

MKI

nadtym sa ti oplati rozmyslam len ak by si uvazoval nad vystupom a nastupom co okamzite stracas rok :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

mishelka

Quote from: bliky on  21.01.2009, 19:02:51
nie je toho vela ked si vezmes ze SPoc ma skoro 300...
Btw. je podla mna velka pravdepodobnost, ze ten predmet bude povinny....

joker

no vzhladom na to, ze ZI je teraz medzi volitelnymi... a toto nadvezuje na ZI, tak nie som si velmo isty, ze ci to ostane takto, ako to je a ci sa tiez nepresunie medzi volitelne...