Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - orsi

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7
26
2. ročník / Re: UŠaA
« on: 28.11.2011, 22:41:25 »
vidim ze toto nebude za dva body  :D  ;D

27
1. ročník / Re: web stranka (html)
« on: 27.11.2011, 19:31:02 »
fuha, tyto prvačikovia maju ale napady. ani primitivny web nechce urobit a za par hodin to moze napisat v notepade. vsak si aspon precvicis html na skusku ked už nič iné.

28
O ničom / Re: Help s vyberom notebooku
« on: 27.11.2011, 19:17:18 »
obavam sa ze ten tiez isiel dole vodou. zavisi aj od stastia aky kus si kupis. risk je zisk, ale niekedy je to fail. :D

29
O ničom / Re: Help s vyberom notebooku
« on: 27.11.2011, 19:03:47 »
ja mam 3rocny Acer Aspire 5930 a ten je z takych tvrdych plastov ze ani ked zatlacim silno tak sa neohne ani o milimeter, ani displej ani okolo tačpedu. klavesnica má flex uplne minimalny, možno 2-3 mm ked sa fakt silno zatlačí a aj to len v mieste špeciálnych znakov. pánty displeja idu rovnako ťažko ako ked som ho vybalil zo skatule a su take tuhe ze sa displej neda otvorit jednou rukou v ziadnom pripade. musim ten spodok pridrzať aby som ho otvoril. imho svoj ntb prenasam casto medzi (domov, skola, intrak), nikdy som nemal žiadny obal naň, ani špeciálnu tašku alebo batoh. nosim ho v normalnom batohu bez obalu a nikdy som nemal problem.

ano to lenovo má strašný plast na tom displeji. som sklamaný z prevedenia novych notebookov, ked vydim ako sa im ohybaju klavesnice a chyti to niekto do jednej ruky  uz sa ide cely ntb rozlámať. treba fakt dobre hladat aby si nasiel ntb z kvalitnym spracovanim a vykonom zaroven.

30
O ničom / Re: Help s vyberom notebooku
« on: 27.11.2011, 06:21:43 »
Lenovo je vela penazi za malo muziky :)
ten tvoj asus detto  :D
a musim skonstatovat ze som s nim nadmieru spokojny... je pravda ze som mal 3rocnu asusku co znela ako keby startovalo triskove lietadlo a to sa s tymto zrovna neda porovnavat :D ale ma slusny zvuk, dobru grafiku (aj nove hry typu Skyrim sa rozchadzaju na pomerne vysokych pozaidavkach bez najmensich problemov) ... no proste pohoda :D
to ma teší že skyrim pobeží na tom. tento konkrétne sa už nedá kúpiť, už prišli nové modely s numerickou klávesnicou a ja budem brať výkonnejší model oproti tvojmu.

31
2. ročník / Re: OOP
« on: 26.11.2011, 05:09:48 »
naco vlastne su tie rozhrania?  ???  8)
tvoria kostru programu ako tie naše rozhrania co musime implementovať povinne. aby sme neprogramovali odbukadobuka ale aspon podobne. takto tomu ja rozumiem. ale este je tu nejaky iny dvovod? (citim ze hej  :D )
a este k dedeniu. funguje to takto? Nadtrieda(nie je abstract, ale obycajna)->1.odvodena trieda (obsahuje extends nadtrieda)->2.odvodena(obsahuje extends 1.odvodena, bude mozne pouzit metody z 1.odvodenej a aj z nadtriedy?? a samozrejme spravit nove metody)
moze sa to tak spravit? ako na viacnasobne dedenie?
je tu nejaka študovaná hlava co by mi to vedela vysvetliť ak sa mylim?  ;D ale ľudsky vysvetliť, nie ako binas ze mi povie nejaku poucku z "velkej encyklopedie OOP" co tomu nerozumiem ani pol slova!

32
O ničom / Re: Help s vyberom notebooku
« on: 26.11.2011, 04:21:51 »
inac ja si idem kupovat na vianoce novy ntb (sam sebe pod stromcek  :D ) rozpocet mam "len" 800e (a kludne aj lacnejsi kupim ak bude dobry) takže mam ine ntbooky v hladaciku. toto je moj favorit http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y570-d276493.htm  (nekupujem v alze ale najlacnejsom obchode, ktory ho bude mat) viem isto ze tento ntb, tu HW konfiguraciu este nie som isty, rozmyslam nad i7 ale neviem ci to vyuzijem, kedze jedine co na tom pojde komplet buduci rok bude Skyrim  :emot-drool: a kvoli skole este tam bude netbeans, inac ziadny PS ani ziadny iny narocny program nepouzivam.

tu je dobra videorecenzia po česky, vidno katastrofalne prehybanie displeja, na tom plaste nemuseli tolko setriť  Lenovo IdeaPad Y570 - živé představení (Lenovo Blog CZ)
tu je threat na pcfore kde sa o tom diskutuje a aj porovnava s asus n53 (su to podobne ntb vyrovnane). asus nechcem ako som spominal kvoli klavesnici a slabej grafike. n55 sa mi nepaci biela klavesnica tiez za 5sk rovnaka ako v n53. a ceresnicka na torte su tie multimedialne useless tlacidla co ma n55 naboku vlavo, uz len kvoli tomu sa mi nepaci.
http://www.pcforum.sk/lenovo-ideapad-y570-vt117520.html

33
2. ročník / Re: Estetika
« on: 26.11.2011, 02:18:06 »
podla mna do prveho ale neviem isto

34
O ničom / Re: Help s vyberom notebooku
« on: 25.11.2011, 23:53:03 »
hihihi hp envy, o take daco by som ani nezakopol v obchode, ale budiž. potom napis ked pojde do servisu prvy krat.  :D ked uz vyhodiť love na hp tak nech to je aspon vykonne http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-6b80ec-dark-umber-d266765.htm#popis vykonny cpu, vga s gddr5 pamatov (istota vykonu), kopec ram, disk 1TB 5.4k, poslabsie ale nic nie je dokonale. vydrz nikto nespominal aka sa ocakava, tak ani ju tam nepisu pre istotu.  ;D ktovie ako sa to zahrieva. pekne vychadza pod tisic ecok. ruku do ohna by som za ten stroj nedal, ale dneska uz sa aj tak vsetko vyraba v jednej tovarni na taiwane tak je to jedno. a všetky suciastky su z chiny aj tie do applov. takze je to fuk.

na asusoch sa mi hnusia tie klavesnice, nevem preco.  :D asi je za 5 korun, v 1000evri noťase by som cakal viac.

35
2. ročník / Re: FJAP
« on: 25.11.2011, 18:24:15 »
Kedze string sa sklada len z velkych alebo malych pismen, tak koncovy znak je kazdy iny ako velke alebo male pismeno... Podotykam, ze string musi zacinat malym pismenom.
dobre toto je idealny pripad, ktory som spravil. a co ked zadam 78247jhfsjfJSFHSJ87872adhjASj76 ??
vypisalo by integer, retazec, integer, retazec, integer. tak som to opravil aby vypisal jeden velky ERROR. a to nebolo jednoduche. len toľko k tomu.

36
2. ročník / Re: FJAP
« on: 25.11.2011, 03:33:54 »
no tak pome k hlavnemu problemu  :D ako zreťaziť int * string a string * int aby bol vysledok string?
skusil som takyto trik, kompilator sa nestazoval, ale program nefungoval a padol. nejake napady ma niekto?
Code: [Select]
....je to vo funkcii MonoType* Evaluate(ExpTree* tree)  ktora ohodnocuje vyrazy. PO typovej kontrole, ktora prebehla spravne samozrejme.

tu je switch a jednotlive pripady roznych typov sa ohodnocuju
toto som si vytvoril na int * string (aj do typovej kontroly to vlozil volanie na tento case)

case MUL_INT_STRING_OP:
cellLeft = Evaluate(tree->binaryop.leftTree);
cellRight = Evaluate(tree->binaryop.rightTree);
itoa(cellLeft->intval, cellLeft->stringval, 10);
cellLeft->stringval = strcat(cellLeft->stringval, cellRight->stringval);
return cellLeft;

37
2. ročník / Re: FJAP
« on: 24.11.2011, 04:16:05 »
2. to ze lexikalna analyza prebehne bez chyby este nemusi znamenat ze je spravne implementovana pre danu gramatiku
tak toto si mal pravdu, zase...  :D
asi 4 hodiny som programoval 2 osetrenia, teda pripad ked sa zada napr. Kosice aby vyhodilo serror, a ked sa zada napr. 35kosice aby tiez dalo serror. vsetky mozne pripady a kombinacie cisielok a pismen ci malych alebo velkych by malo chodit. no zda sa mi ze takychto ošetrení by bolo treba daleko viac, napríklad pre špeciálne znaky (to si radšej nechcem predstaviť) v každom pripade len toto bolo narocne nakodit a zlozitost kodu je dost vysoka.

dal som si aj vypisat co sa kopiruje z pola sourceString do instring (to som si najprv vynuloval) a pekne vidim co tam je ulozene (nieco ako atribut pri integeri), tak mohlo by to uz byt.  :)

38
2. ročník / Re: FJAP
« on: 23.11.2011, 22:50:52 »
ziadna klikacka vraj nebude
prečo?
string je prostre string, ako si nadefinujes koniec je podla teba, ale zacina znakom a-z. ak si povies ze len tieto znaky mozu byt v stringu, tak potom vies jasne, ze ak ti pride lubovlny iny znak na vstup, tak uz to nie je string. neviem ci nejako presne definoval co je koniec, ale zaciatok vravel ze ma byt a-z
už som to vyriešil a dobre mi to robí, lexikalna analyza prebehla správne.

39
2. ročník / Re: FJAP
« on: 23.11.2011, 19:06:28 »
1. upravis lexikalnu gramatiku aby boli podporovane nove vstupne typy ktore mas podporovat;
uz tu je problem lebo vaclavik vymyslel to ze string nebude zacinat a koncit uvodzovkami. co je dost neprijemna vec naprogramovat kedze nemam pevne dany koncovy znak. aspon prve pokusy mi nevysli, asi len cisto na to nacitanie si musim daky program skusit vytvorit. :D
upravíš term na Term  -> <BOOLVAL>|<INTVAL>|<(> Expr<)> a potom už len porovnávať s tým PolyCalc.cpp a doplnat do svojho co chyba
naco mi je boolval ked mam analyzovat stringy a integeri? (možno kecám  blbosti :D)

40
2. ročník / Re: FJAP
« on: 23.11.2011, 13:56:52 »
vie to niekto naprogramovať to druhé zadanie? dajte sem nejaky tut pre tých zopar ludí čo to chcu samy naprogramovať.

41
2. ročník / Re: Matematická Logika
« on: 22.11.2011, 23:45:11 »
nemohol by niekto vyratať tu rezolucnu metodu, z toho zapoctu co koluje facebookom skupina A. odfotiť a postnuť sem. mne to nevychadza.

42
2. ročník / Re: Matematická Logika
« on: 22.11.2011, 21:40:13 »
W(X) ^ W(y) => (pre vsetky x)(x |> y => (existuje y)(y |>x))
a) ci f(x,y) je substituovatelny za y
b) ci f(x,y) je substituovatelny za x

ako to ma byt??

43
2. ročník / Re: OOP
« on: 22.11.2011, 06:23:03 »
v ParserImpl mam premennu commands = new ArrayList<Command>();
ako v metode public Command getCommand(String string) prejst celym polom a skontrolovat ci ten prikaz na vstupe, teda ten string je v poli a vratiť ten prikaz?? a aby to ignorovalo velkost pismen.

44
tak vôbec netuším čo má spoločné vzdialenosť bydliska tvojich spolužiakov s učením sa matiky? ved sa môžte dohodnúť že vyrátate zopár príkladov v knižnici. to je až taký problém?

minulý rok som na matiku I nepotreboval žiadne dokumenty z ftp servera. teóriu máš v knižke, ktorú si si mohol od septembra aj stokrát kúpiť v škole alebo ak si chodil na prednášky a dával pozor a písal si všetko tak máš teóriu v zošite takmer celú čo ti treba na skúšku. takže ftp server ti nijako nepomôže to ti garantujem a ak chceš ťahák tak čo takto si ho napísať sám? ;D aj na to potrebuješ návod??  :D

ty chceš používať na zípichu kalkulačky? tak to si fakt na smiech.  :D dnešné kalkulačky vedia vyrátať všetko, matice, derivácie, skoro všetko. to by vám už mohli potom povoliť rovno notebooky  :D  alebo všetkým dať rovno plný zápočet. treba vedieť myslieť a to kalkulačka za teba nespraví.

45
2. ročník / Re: Matematická Logika
« on: 12.11.2011, 17:37:26 »
cize tam vlastne dokopy nic nebude :D
tak dačo tam byť musí, ale myslím si, že dať zápočet z tohto bude oveľa jednoduchšie ako zápočet z matiky I.

46
2. ročník / Re: UŠaA
« on: 05.11.2011, 04:52:29 »
ja tam mam velku nulu a mam so simonakom. a napisal som na 6 bodov. takže sa tym netreba riadit.  :emot-dance:

47
2. ročník / Re: UŠaA
« on: 03.11.2011, 04:36:30 »
čo som počul od ludi co maju v pondelok, tak kto chcel mohol odovzdat alebo da sa aj nabuduce.

48
2. ročník / Re: UŠaA
« on: 03.11.2011, 02:54:53 »
pekne vyriešené, na písomke by ma toto nenapadlo.

49
O ničom / Re: vyber nb
« on: 02.11.2011, 22:59:52 »
ja som rozmyslal ze kupim probook hlavne kvoli dobrej kvalite a teraz tu pišete že baterka je po roku na <-> ? tak teraz sa bojim celého hp   :o asi tiez radsej asus.

50
2. ročník / Re: UŠaA
« on: 02.11.2011, 22:34:56 »
tie kritériá netreba vedieť! tie stačí na skúšku. (mam simonaka)

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7