Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - marjan

Pages: [1]
1
5. ročník / Fotky z promocii
« on: 12.06.2011, 01:35:24 »
Zdravim inzinierov a inzinierky,

na zaciatok Vam chcem pogratulovat ku uspesnemu ukonceniu studia a zapriat Vam vela uspechov a hlavne sil do buducnosti, lebo to uz nebude take lahke ako doteraz ;). To co budem rozoberat v tomto prispevku sa tyka len tych, ktori sa rozhodli zucastnit promocii (ostatnych len zo zaujimavosti :).

Dovod preco som sa rozhodol napisat tento prispevok je ten, ze sa mi nepacilo akym sposobom bolo riesene fotografovanie pocas promocii a nasledne "vymahanie" penazi za fotky, ktore sme si neobjednali.

Pocas nacviku nam bolo povedane, ze je zo strany skoly zabezpeceny "profesionalny" fotograf (Shubert Jozef, Charkovska 6, Kosice), ktory bude fotit na podiu a ze nik iny s umyslom fotenia tam nema pristup! Taktiez nam bolo povedane ze po skonceni nacviku sa mame zastavit po sek za fotografovanie a zapisat svoj zaujem. Kedze ja som nemal zaujem o fotky, ktore boli predrazene (8fotiek za cca 14 evri) a mal som ine povinnosti, tak som po nacviku odisiel so spokojnym svedomim, ze fotky mi urobi niekto komu ja doverujem a bude to zadarmo.

Pocas promocii to vyzeralo tak, ako nam to bolo prezentovane. Dvaja "profesionalni" fotografi rozlozeni na podiu, nejaka ta osvetlovacia technika a velka horucava ;). Kto mal zaujem o fotky, tak toho fotograf fotil a minimalne sa pozeral do objektivu (ja napr. nie lebo som fotky nechcel). Sem tam sa fotograf prebehol aj medzi nami a urobil zopar momentiek. Promocie skoncili, vsetci sme sa rozisli a zacali si zit svoje inzinierske zivoty.

Co vsak prislo odstupom casu ma zarazilo a preto Vas chcem varovat, aby ste sa nenechali "okradnut" a tym nedovoli necestne zarobit "profesionalnemu" fotografovi.

Kedze trvaly pobyt som mal este mimo Kosic volala mi mama, ze mam nejaku postu na dobierku a ze je to asi dolezite. Ja som bol mimo, tak som poprosil mamu, aby to sla vyzdvihnut. Ona to urobila a potom po spatnom telefone mi zdvihla tlak. Dobierka bola od uz spominaneho fotografa, jej cena bola nejakych 14eur a vo vnutri 4 nekvalitne fotky (so zavretymi ocami) v 2 kopiach !!! Ked som sa ukludnil, tak som mal niekolko otazok na tety zo studijneho oddelenia a dodnes som nedostal dostatocnu odpoved.

Toto som sa pytal:
Preco mi prisli fotky, ked som nikde nezapisal svoj zaujem?
Preco prisli dobierkou, ked sa rozdavali seky na uhradu?
Odkial mal fotograf moju adresu a kontaktne udaje?

Na studijnom oddeleni som dostal takuto odpoved:
- fotograf dostal zoznam vsetkych studentov z rocnika aj s adresami ( ??? ochrana osobnych udajov nikomu nic nehovori ??? )
- zoznam, ktory mal byt ako zaujem o sluzby fotografa, bol vlastne zoznamom tych ludi ktory NEMAJU zaujem o sluzby ( ??? preco opacna logika ??? )
- to co sa stalo, bolo asi len nedpatrenim a len v mojom pripade ( ??? viem minimalne o troch, ktorym to tiez tak poslal)

Preto Vas chcem varovat, aby ste sa na tomto priklade poucili a ak uz tie fotky nechcete, tak ani tu dobierku nepreberajte a tych co tie fotky chcu, tak za tie peniaze ziadajte minimalne vsetky fotky v elektronickej podobe na nejakom mediu (to musi byt v cene, ved co ak chcem viac kopii z jednej fotky). Kto by sa chcel este nieco opytat, tak mi moze kludne poslat mail na marjan@marjan.sk

2
4. ro?ník / Re: FSS
« on: 06.06.2009, 18:32:38 »
klobuk dole ... som rad ze som si dal tento predmet. Hudak sa zachoval perfekne, nemal chut nikoho vyhadzovat zo skusky a po prvykrat som mal dobry pocit z hudakoviny a hneval som sa len sam na seba ze som nestihlo vsetko prebrat podrobnejsie.

3
4. ro?ník / Re: FSS
« on: 01.05.2009, 22:28:59 »
a mame vsetko co potrebujeme ci na poslednej prednaske ho poprosim o vsetko co ma a poskenujem ? :)

4
4. ro?ník / Re: teoreticka informatika
« on: 05.02.2009, 05:09:20 »
aproppo, ktori ste si dali na leto "top-hudakovinu" FSS??? ??? (vraj nejakych 12 ludi bolo prihlasenych, thak cem poznat mena tych frajerov)

dude ... ja som si to dal :P

5
4. ro?ník / Re: teoreticka informatika
« on: 20.01.2009, 17:03:36 »
Nejake otazocky zo skusky na precvicenie dami a pani:

TI2I.6 : Turingovsky-vypocitatelne funkcie. Definicia a ilustracia na priklade.

TI2II.6 : Algebra logiky a problem funkcionalnej uplnosti. Algebra boolovskych funkcii (BF) a problem funkcionalnej uplnosti systemov BF.

X.I.11 : Ukazte, ze jazky L zatvorkovych vyrazov je deterministicky bezkontextovy jazyk. Zatvorkove vyrazy (ZV) su definovane nasledovne:
- lambda, [] su ZV
- ak alfa,beta su ZV, potom aj alfabeta, [alfa] su ZV

X.II.12 : Prevedte do algebry Janova:
{ [d(Y0,k)] ([l>r|Y0] transp([l,r|Y0]), OUT("ok")) * P(Y0) } * UST(Y0)

... nedakujte, ale dopiste aj tie vase zo skusky :P

6
ja pevne verim v chybu :D . Taka otazka este do plena ... ze podla coho sa to deaktivuje (lebo ja mam iny isic ako som mal ked som nastupoval na tuke, dokonca mi na tomto pise zo zadnej strany valid until 09/2008)

7
a ako viem ze mi to prepadlo?  :j_undecided:  .... ja som si 18teho predlzil o tri mesiace (bezproblemovo) a terminal v buse sa mi tvari vpohode (napise ze 90dni zlavneny)  bp

Pages: [1]