Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - thom

Pages: [1] 2 3 4
1
5. ročník / Re: Zbornik
« on: 25.04.2012, 17:45:25 »
Inac som zistoval u svojho veduceho ako je to s odovzdanim toho zborniku. Zbornik je cisto iba katedrova zalezitost, nema to ziadnu navaznost s terminom odovzdania DP, cize kludne to mozme odovzdat kym pojdeme ku statniciam :) Nie je to ani povinne, ale vrajze sa na statniciach prihliada ak to student spravi a vylepsuje to koncove hodnotenie.

2
5. ročník / Re: originalita
« on: 05.04.2012, 15:10:45 »
Vie mi niekto adekvátne odpovedať, čo sa môže stať keď neobsiahnem 50 strán diplomovky, ale napríklad napíšem len 45. Strhávajú sa body zo známky alebo mi systém ani nevezme prácu alebo si rovno zopakujem ročník, či ?
ked to mas v zadavacom liste, tak by si to mal napisat v takom rozsahu, ale spytaj sa konzultanta radsej,
no podla mna 45 alebo 50 stran nehra velku rolu

edited: inac stihate?
Ja som za cele studium nikdy nepocul od nikoho, ani som to nevidel nikde napisane aby pocet stran BP alebo DP bol nejako ohraniceny. Hovori sa zeby mala mat od 50 - 60 stran, samozrejme mozes napisat aj na 100 stran. Hodnoti sa vzdy kvalita spracovania prace a nie pocet napisanych stran.

3
5. ročník / Re: Zbornik
« on: 18.03.2012, 19:20:17 »
Ahoj ludia,
neviete ako pisat ten zbornik? a dokedy ho treba mat?
Este by ma zaujimalo ze ci je neaky vzor a sablona, ja ju neviem najst.
Diki za opdovede
D

Treba to odovzdat dovtedy dokedy treba odovzdat DP, nieco k pisaniu najdes na :
http://kpi.fei.tuke.sk/node/51 - Inštalácia typografického systému LaTeX

4
5. ročník / Re: Pracovné a obchodné právo
« on: 26.02.2012, 11:12:00 »
Kedy to vlastne sa ma pisat ten test?

5
5. ročník / Re: BvPS
« on: 09.11.2011, 22:17:41 »
Skusa niekto utok na dns pomocou nastroja netwox 105, skusam uz vselico mozne a vyzera, ze mi ten prikaz nic nerobi nevysle ani jeden paket, taktiez nic nezachyti.

ja som skusal hned prvu tu najlachsiu ulohu, to mi fungovalo bez problemov, (podmienka tvoj dns odpoved musi skorsie dorazit ako od dns servera, toto zistis ze wireshark)

hovoril cymbalak ze kolko bodov stiahne ak neodovzdame ulohu na cas?
a mohol by si tu napisat prikaz ktory pouzivas?? pretoze moj problem je, ze po zadani prikazu sa nic nedeje, ziaden vystup.

6
5. ročník / Re: BvPS
« on: 09.11.2011, 19:51:02 »
Skusa niekto utok na dns pomocou nastroja netwox 105, skusam uz vselico mozne a vyzera, ze mi ten prikaz nic nerobi nevysle ani jeden paket, taktiez nic nezachyti.

7
5. ročník / Re: BvPS
« on: 07.11.2011, 19:35:44 »
a podarilo sa to niekomu spravit?? uz akymkolvek sposobom :)

8
5. ročník / Re: BvPS
« on: 07.11.2011, 15:08:25 »
Odkial mate subor     "pacgen.c"  ??? Nikde som ho nenasiel.
A dalsia otazka?? Podarilo sa niekomu aspon ten "DNS Cache Poisoning" ? Ja som to skusal pomocou nejakych videi na nete ale nepodarilo sa. Ak mate nejake ine sposoby prosim poradte.

9
5. ročník / Re: Paralelne programovanie
« on: 02.10.2011, 20:19:59 »
Viete mi niekto poradit?? Nerozmumiem velmi aky problem treba vyriesit v zadani c.1 v zadani c.2. My sme na cviceni dostali zadania a nebolo ani povedane, ze co za konkretny problem treba vyriesit len, ze v 5. tyzdni to mame doniest hotove.
Je niekde napisane co konkretne v tich ulohach mame vyriesit?

Na kollarovej stranke som nic k tomu nenasiel :

http://people.tuke.sk/jan.kollar/PP/

10
5. ročník / Re: Paralelne programovanie
« on: 26.09.2011, 22:37:15 »
ako je to teraz s cviceniami, mam napisane, ze v 5. tyzdni sa maju odovzdat 1,2,3 zadanie. to uz sa ide iba v piatom tyzdni odovzdat alebo sa chodi na cvika normalne?

11
4. ročník / Re: ODPORUCTE PREDMETY PRE BUDUCICH STVRTAKOV
« on: 10.07.2011, 01:21:35 »
Napisem to tak ako to viem posudit:

Systemy Virtualnej Reality - Total easy-peasy ak to cloveka aspon trosku zaujima, dokonca je to naozaj zaujimave a da sa nauzit kopec zaujimavych veci ako jeden z mala predmetov su aj prednasky aj cvika pomerne zaujimave a oplati sa na ne chodit. Cely semester sa vlastne netreba nic ucit (ziadna pisoka) zadania su pekne, zaujimave a nie tazke, skuska je vcelku pohoda ale treba si aspon trocha nastudovat.

Smerovacie Algoritmy v Pocitacovych Sietach - Da sa total odflaknut a testy odklikat podla tych co su na nete, to iste teoreticky final, prakticky final sa da s trochou pripravy zvladnut ked nie da sa opravak spravit, ak to cloveka zaujima a chce studovat poctivo treba sa pripravit ze to zozerie pomerne vela casu na studium knizky cca 600 stran a cvicenie labakov. kazdy tyzden je tera klikat online testy a mozu byt minipisomky. Ustna skuska je vcelku fajn ak clovek ma aspon aky taky prehlad.

Tieto mam uz iba sprostredkovane:

Technologie Softwarovych Projektov - treba odovzdvat priebezne spravy o zadani, takze to vyzaduje nejaky ten cas aj pocas semestra. Zadanie je vcelku zaujimave. Robi sa v timoch takze si vybrat dobych partakov. tusim je to ako klasifikovany zapocet viacmenej.

Logika pre Informatikov - vraj pomerne tazsi predmet ale da sa naucit ako aj na pisomky tak aj na skusku. Kto mal predtym Teoriu typov ma miernu vyhodu na tomto predmete.

ine sa neviem vyjadrit.
Tak mal som Logiku pre informatikov a UUPLNE nesuhlasim s tym co tu pises, ze je to  "vraj pomerne tazsi predmet ".To bol uuuplne lahky predmet. Zapocet bol to,ze sme chodili na cvika a 100 % dochadzka znamenalo 40 bodov. Nebola ani ziadna zapocovka, proste 40bodov zadarmo :). Na skuske bola jedna teoreticka otazka a jeden priklad, na skusku sa netrebalo viacmenej nic ucit, stacilo rozumiet o com to je, priklady na skusku davali take lahke, ze ani na cvikach sa take nepreberali :)

A uz ked tak sa vyjadrim aj k predmetu Periferne zariadenia a styk s prostredim - TOTAL HROZNY predmet, predmet s takym debilny pristupom som este nezazil. Ako to o com bol ten predmet bolo celkom fajn, clovek sa nauci nieco o zakladnych periferiach. Bola jedna pisomka, ktora zahrnala napisany kod na papieri a z toho bolo treba spravit vyvojovy diagram. Bolo zadanie, robilo sa v skupinach po dvoch alebo troch, kazdy dostal nejaku ulohu - napr. blikanie diod, vykreslovanie na osciloskop, my sme nase zadanie odovzdavali 4 tyzdne a furt sa cviciacemu nieco nepacilo, nakoniec to aj tak nebolo podla jeho predstav. No a skuska total otras. Prisli sme na prvy termin asi 15, samozrejme robilo sa asi na troch PC, kazdy mal nejaku ulohu na periferiu. Niekolki sme tam cakali od rana ako debili do stvrtej a nakoniec zahlasili, ze dnes uz neskusa, ze pridte o tyzden. Takze fasa to potesi ked sa clovek ani nedostane na skusku a caka na nu cely den. Takze radim kazdemu kto ma zaujem o tento predmet, ak chcete mat kludny semester a hlavne kludne skuskove, nedavajte si tento predmet.

12
Ti co ste boli teraz v utorok na skuske(31.5.2011) mate uz zapisanu znamku v maise?? ja som bol a znamka akosi stale nie je zapisana.

13
nazdar, odpisal mi aj cviciaci na mail a zajtra sa nato pozrieme na cviku, tak som zvedavy, co som domotal :))
Aj my sme riesili presne rovnaky problem, problem je v triede Main v magsa-generated. Cize ak mate zamestnanca a ten ma vlastnosti :
meno, priezvisko, vek. Tak mu musite v tej triede nastavit vsetky tieto vlastnosti- cize setMeno, setPriezvisko, setVek.Staci, ze jednu vlastnost nenastavite a hadze to "NullPointerException"  :). Takisto treba spravit aj s triedou oddelenie, pripadne dalsimi.

14
4. ročník / Re: Semestralny projekt
« on: 05.04.2011, 01:29:32 »
je mozne si po absolvovani semestralneho projektu si potom temu na diplomovku zmenit?
tak co som pocul tak je to mozne, ze budes buduci semester robit diplomovku u niekoho ineho a nemusi to mat vobec suvis s tym co si robil tento semester.
Cize ked chcem mat uplne inu diplmovku ako semestralny a bakalarku tak mam sa ist na zaciatku piateho rocnika ist za niekym dohodnut ohladom temy ? alebo radsej uz na konci stvrteho rocnika ? Inac kde si to pocuL ?, ze sa da robit ina diplomovka ako som mal semestralny a bak.? Lebo ja by som to tak chcel spravit.

No to uz zalezi na tebe kedy si to chces ist vybavovat, cim skor stym lepsie :)
A inac semestralny projekt nemusi mat vobec nic spolocne s bakalarkou, to je proste uplne novy projekt.
Tak ja osobne mam kamosa piataka(dufam, ze ho nemusis aj menovat :)) co v 4. rocniku sa mu nepacil sem. projekt a tak si v 5. rocniku vybavil diplomovku o inom a u ineho konzultanta.Ak sa poputas starsich tak urcite ti budu vediet poradit.
Ale je lepsie uz dopredu rozmyslat o com bude tvoja diplomovka, ak si clovek vyberie vkusnu temu tak ma 3 semestre na to aby ju dokoncil :)

15
ako riesite ten poloduplex pri tomto zadani?? ja som skusal, ze ak vysielac aj prijimac vyslu a prijmu ten koncovy znak tak cosi sa ma udiat. a to cosi neviem, ze co ma byt...treba tam nejako tie adresy registrov nastavit alebo ako???

16
neviete niekto kde nastavim v tom turbo c++ aby mi neotvaralo okno na celu obrazovku ale len v malom okne?? v akej zalozke to je myslim.

17
Neviete mi poradit ako vytvorim v netbeanse Java DerbyDB? Vytvoril som si v Services->Drivers driver podla informacii z database properties.
Ale nepripoji ma kedze nemam vytvorenu databazu, a v Java DB mozem editovat iba properties - Je tam Java DB Installation a Database installation a tam neviem co mam zadat.

Z vlastnej skusenosti mas na vyber bud preinstalovat cely netbeans a potom to nainstalovat vsetko naraz,
alebo ked doinstalovavas tak skus tento postup, som to podla toho rozbehal:
http://netbeans.org/kb/docs/ide/java-db.html#configuring

No podla toho som sa to aj snazil rozbehat, ale uz hned na druhom odstavci sa neviem pohnut :
If you downloaded the GlassFish application server separately and need help registering it in NetBeans IDE, see Registering a GlassFish Application Server Instance in the IDE's Help Contents (F1).
To potrebujem naistalovat GlassFish application server k tomu aby som vedel pracovat s JavaDB?? A samozrejme, ze v menu F1 mi nenajde potrebne informacie, pretoze nemam modul naistalovany a v netbeans moduloch nieco ohladom glassfish ani nie je.

18
Neviete mi poradit ako vytvorim v netbeanse Java DerbyDB? Vytvoril som si v Services->Drivers driver podla informacii z database properties.
Ale nepripoji ma kedze nemam vytvorenu databazu, a v Java DB mozem editovat iba properties - Je tam Java DB Installation a Database installation a tam neviem co mam zadat.

19
Co pouzivate na skusanie toho prikladu co sme robili minuly tyzden??
Nejaky emulator RS232? Lebo je uz dost rarita najst a mat dva pc so seriovymi portami aby sa to dalo regulerne odskusat.

20
4. ročník / Re: Semestralny projekt
« on: 17.02.2011, 01:24:54 »
je mozne si po absolvovani semestralneho projektu si potom temu na diplomovku zmenit?
tak co som pocul tak je to mozne, ze budes buduci semester robit diplomovku u niekoho ineho a nemusi to mat vobec suvis s tym co si robil tento semester.

21
4. ročník / Re: Semestralny projekt
« on: 17.02.2011, 01:23:15 »
Mna by zaujimalo akym sposobom sa ukoncuje semestralny projekt... pise sa nejaky osobitny dokument, ktory sa an konci odovzdava? alebo rovno pises diplomovku v podstate
No podla mna je to tak, ako bolo minuly sk. rok, ze musis odovzdat aj nejake riesenie a nejaky dokument o tom co si robil pocas semestra, popripade nejaku dokumnetaciu a to potom mozes zahrnut aj do diplomovky.

22
4. ročník / Re: Teoretická informatika
« on: 03.02.2011, 02:36:15 »
no pre niekoho je posledny termin prvy a pre niekoho tak piaty v poradi ze? :whacko:
ok prvy, piaty na to nezalezi. Ale na konci skuskoveho sa opytat cosi take?

23
4. ročník / Re: Teoretická informatika
« on: 03.02.2011, 02:02:53 »
1.mohol by tu niekto napisat algoritmus Dijkstra pre triedenie postupnosti pouzitim Minimalneho prvku zostupne?

2. vytvorit Zasobnikovy automat pre dany jazyk, a na zaklade toho vediet urcit do ktorej skupiny jazykov Chomskeho hierarchie jazyk patri ...co je to Chomskeho hierarchia? ..a ako urcim tie skupiny?

3. co robi funkcia UST(Y(1),H)? vdaka :)
Och, az ta lutujem, ze teraz sa pytas na take veci. ked sa pytas na priklad s pouzitim minimalneho prvku, ved sa to tu rozobera cele skuskove, minimalne 10 verzii tohto prikladu tu uz bolo ukazanych.
A ked sa uz pytas na to,ze co je to Chomskeho hierachia tak to uz je fakt gol, k tomu by som sa radsej ani nepriznaval.Co si robil cely semester?je to hanba pytat sa pred poslednym terminom z TI taku banalitu.

24
4. ročník / Re: Teoretická informatika
« on: 30.01.2011, 21:05:10 »
No teraz uz tomu rozumiem. :bannana_guitar:
Este jednu otazku mam.Na cvikach sme riesili priklad "a^n b^n c^n"  a k tej instrukcii q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (-,L,L)
mam zapisane pre TS s dvoma zasobnikmi q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (R,L,L)
                  a pre TS s dvoma pocitadlami q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (-,L,L)
Je to chyba, alebo to tak ma byt??Pretoze ak tomu spravne rozumiem tak obidva typy sa rovnako pohybuju po paske, cize obidva budu o jeden znak "napred" a spravne pre TS s dvoma zasobnikmi by malo byt : q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (-,L,L) ??

25
4. ročník / Re: Teoretická informatika
« on: 30.01.2011, 20:36:34 »
ok super,takto som nad tym neuvazoval ;)
este jedno mi nie je jasne, tato instrukcia:
q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (-,L,L) - precita prve c, neposunie sa a vymazuje, ked potom nasleduje instrukcia:
q2, (c,B,B), (c,B,B), q2, (R,L,L), nie je to tak, ze hlava sa neposunula, cize znova zacina na tom istom znaku?? a dvakrat pracuje s tym istym znakom??
nemalo by byt : q1, (c,B,B), (c,B,B), q2, (R,L,L) ?

Pages: [1] 2 3 4