Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ZuzkaGaRR

Pages: [1] 2 3 ... 6
2
Dobre si napísal, že študenti poukázali na problém. Ak tu problém je, tak ho treba riešiť a odstrániť. Myslím si, že prispôsobiť sa nekalým praktikám súkromnej firmy je v podstate tichý súhlas, alebo rezignácia či nezáujem.
Predpokladal som, že to takto upravia po tom čo minulý rok poukázali na problém niektorí ,,neprispôsobiví študenti,,.

3
Aha, teda nie fb stránku, tú už máme, ale fb akciu - tú petičnú ;)

4
No.... tak a zase mám čo robiť.... že som sa naivne domnievala, že keď niekto niečo sľúbi, tak to aj splní.... :/
No nič, emócie bokom.

Po krátkej úvahe mi napadá, že by nebolo odveci zistiť, ako to vyzerá na iných univerzitách. A čo sa TUKE týka, tak by som navrhovala spraviť petičnú akciu: po zosumarizovaní podpisov študentov by bolo dobré predložiť to tomu, kto za TUKE podpisuje tú pofidérnu spoluprácu s CKM SYTS.

V podstate mne (a verím, že nám) ide o to, aby sa nám nevnucovali, nenútili zavádzajúcimi spôsobmi nás kupovať si také služby, o ktoré záujem nemáme. Skúsim dať dokopy nejaký rozumný text, asi zriešim aj fb stránku pre tento účel a skúsme to spoločnými silami nejak spropagovať, potom popodpisovať.

A ešte jedna výzva: ak to niekomu z Vás leží na srdci (či skôr v žalúdku) podobne, ako mne a máte elán proti tejto bezbrehej neprávosti zabojovať, napíšte mi, aby sme vytvorili  tím ľudí, myslím si, že to je dôležité.

Alebo len napíšte svoj názor - napríklad sem na fórum, či môže byť petícia dobrý a vhodný spôsob....

Ďakujem :)

5
O ničom / Re: banícky ples - 30.11
« on: 29.11.2012, 12:41:09 »
Síce nevidím do situácie, ale všeobecne platí, že kto nič neriskuje, ten ani nič nezíska.

6
O ničom / Re: banícky ples - 30.11
« on: 29.11.2012, 03:33:42 »
Zdar Boh! Parádny pozdrav :D

7
O ničom / Re: banícky ples - 30.11
« on: 29.11.2012, 02:56:54 »
Prilbu s lampou netreba, takže to môže byť skvelá príležitosť pre chlapcov pozvať niekam dievča, po ktorom pokukujú ;), my dievčatá máme takéto príležitosti celkom rady  :)

8
O ničom / banícky ples - 30.11
« on: 28.11.2012, 19:30:59 »
Ahojte, ponúkam na predaj 2 lístky na banícky ples - Barbora 2012. Je to už tento piatok o 19:00, jeden lístok stojí 20€.

9

Pointa je ale opacna, ak chces zistit ci je system ferovy staci ho zovseobecnit. Predstav si ze na KAZDU JEDNU SLUZBU by si musel vyplnit formular a odoslat ho v presnych terminoch ak by si o nu nemal zaujem. Kazdy rok proste poslat 50 formularov ze nechces dostavat noviny, nechces extra kanaly v kablovej televizii, nechces dalsie 4 internetove sluzby, nechces dostavat predplatne mladeho krestana atp.

Je to zavadzaci business model ktory tazi prave z toho ze viac studentov prepasne NO ISIC aj ked ide hlavne o statistiku. Je to zavadzaci a zly pristup na ktory je potrebne sa stazovat.

Ďakujem. Toto je zrozumiteľné vysvetlenie celej veci. Jednoducho povedané a trefné. Ďakujem. :)

10
P. Dzurňáková (ÚVT) mi vysvetlila, že aj známka NO ISIC čosi stojí, ale že je do väčšej miery dotovaná školou. Cena 2,5 € je len časť ceny NO ISIC známky, ktorú hradí študent, zvyšok je dotovaný univerzitou.

Nevedela mi však vysvetliť, prečo na NO ISIC známku nemám nárok, hoci som 2,5 € + 2 € (knižnica) riadne a v stanovenom termíne zaplatila.

Ceny NO ISIC a ISIC známok sa na jednotlivých univerzitách líšia, zrejme je to výsledok rôznych dotácii týchto škôl.

11
Kto máte záujem o NO ISIC a nemáte ho objednaný, napíšte správu, v ktorej uvediete svoje meno, priezvisko, skratku fakulty a skratku študijného odboru na adresu:

noisictuke@gmail.com.

Zatiaľ nie je určený termín, do kedy treba nahlásiť počet, keď to bude dohodnuté, dám to hneď sem. Zatiaľ píšte maily, kto už napíše, nemusí nič viac sledovať, už len toľko, kde a kedy si pre svoju NO ISIC známku máte prísť.

12
Niekedy sa tu cítim jak medzi neandertálcami. Min. mesiac bolo všade popísané, že KTO NECHCE ISIC má vyplniť jeden skurvený formúlár či čo to...proste robota na max. 5 minút. Jednoduchšie to už nebude, pretože zatiaľ čítanie vaších myšlienok nie je možné.

A teraz tu idete plakať že ste nič nevyplnili a musíte platiť. Potrestaní ste za svoju ľahostajnosť, nezodpovednosť a prístup.

Toto je krásny úkaz našej mentality. Nič nerobím (nevyplním formulár), a potom keď príde na lámanie chleba, tak budem pičovať a mudrovať.

Podľa mňa by si každý dotknutý študent mal dať po pysku a poučiť sa z toho. A čítať študentské maili, pretože každý rok na zápise hovoria tie tetky z študíjneho aby si študenti pravidelne kontrolovali maili. Ale hold, debilita vládne svetu, dementi sa na zápise bavia, smejú a hrajú, kto prdne smradlavejší prd.

Sori za nadávky, ale ľudská hlúposť ma vie vytočiť.

Známky ISIC a NO ISIC su rovnocenné v zmysle, že študent si dobrovoľne volí, ktorú chce. Nie je to však spravodlivé, že dobrovoľnosť platí len do určitého termínu a potom sa zo študenta stáva nedobrovoľne nakupujúci. Ak je známka ISIC taká skvelá a výhodná, bolo by dokonca logickejšie "potrestať" ľahostajnosť a nevšímavosť študentov takým spôsobom, že ten úžasný ISIC už nedostanú, ale odídu s dlhým nosom a s NO ISIC známkou. Ale forma "trestu", pri ktorej si súkromná firma zarobí slušný balík peňazí, to zaváňa nekorektným obchodovaním.

13
A ešte by som Vás chcela poprosiť o rozšírenie fb skupiny http://www.facebook.com/groups/499063983456726/, pridávajte tam svojich známych, ktorí študujú na TUKE, aby sa o tejto aktuálnej možnosti čo najskôr dozvedeli a tiež aby sledovali situáciu. Ďakujem.

14
Rozhodne sa môžete hocikto z Vás obrátiť na p. Jedličku (CKM SYTS), prípadne na mňa, ak máte nejakú sťažnosť. Prísľub máme, že ktokoľvek, kto si NO ISIC neobjednal, a teraz by ho chcel, bude mať nárok. Len budeme potrebovať vytvoriť menný zoznam študentov, aby vedeli pozháňať presný počet NO ISIC známok. To je však len riešenie dočasné pre tento akademický rok.

Údajne výroba a distribúcia tých malých nálepiek ISIC kdesi z Holandska stojí isté náklady, a pokiaľ ich objednajú viac, než sa predá, tak nepredané kusy nemôžu vrátiť späť spolu s refundáciou peňazí. Preto zavádzajú objednávkový formulár. Toto však považujem za problém ich podnikania, nie bežného študenta, ktorý si či ISIC či NO ISIC kupuje dobrovoľne.

Navrhovala som, že by stálo za zváženie ponúknuť študentom, ktorí nestihnú termín práve známku NO ISIC - pretože študent sa nebude sťažovať, že musí niečo platiť (otvorene, v dnešnej dobe sú to práve peniaze, čo všetkým možným hýbe) a ak by niekomu z týchto študentov išlo o zľavy a bonusy ponúkané v rámci ISICu, tak bude kvázi potrestaný, že prepásol termín. Údajne sa vyskytli prípady, že sa študenti sťažovali, že veď my sme chceli ISIC a nie nejaký NO ISIC, takže nie je jednoduché vyriešiť túto vec. Rozhodne je to však problém spoločnosti CKM SYTS, nie študentov. Vieme, kto by ho mal teda riešiť.

15
Vladimír Jedlička (CKM SYTS) mi v dnešnom obsiahlom telefonáte prisľúbil, že pre tento akademický rok zabezpečí NO-ISIC známky pre študentov TUKE, ktorí si ich neobjednali a nemajú záujem o 7 € ISIC, ale o lacnejší NO-ISIC. Bude však potrebné nahlásiť počet študentov do zatiaľ neurčeného termínu (bude to čoskoro).

Preto Vás vyzývam, sledujte situáciu, rozšírte túto informáciu medzi všetkých študentov, ktorí prejavili istú nespokojnosť, alebo hoci len zmeškali termín 12.4.2012. Nahlasovanie počtu a menného zoznamu študentov si ešte upresníme.

A pokiaľ máte niekto nápady, ako túto vec riešiť do budúcna, píšte, čokoľvek konštruktívne môže obmedziť problémy pre nasledujúce ročníky.... Samozrejme, bolo by fér, pokiaľ by problematika bola podrobne vysvetlená nie len mne do telefónu, ale študentom verejne.

16
Ahojte. Situácia sa vyostruje a naberá spád, takže to tu ani nestíham všetko podrobne rozpisovať. Ale pokúsim sa ešte dnes podať ďalšie info, nateraz asi toľko, že check out facebook stránku no ISIC http://www.facebook.com/groups/499063983456726/ . A dajte o tomto vedieť ľuďom.

17
Zverejňujem ďalšie moju korešpondenciu s p. Bédiovou (CKM SYTS), s ktorou som pred rokom komunikovala na túto tému, teda aby odstránili nedostatky a účelovo nezavádzali študentov ku kúpe niečoho, o čo nie všetci v podstate majú záujem.

Dobrý deň p. Bédiová,

 

po obdržaní aktuálnej výzvy na zaplatenie poplatku 7 € za ISIC kartu (licenciu) usudzujem, že navrhované zmeny, o ktorých sme sa bavili v našej korešpondencii spred roka, ste neuskutočnili ani pre tento AR.

Konštatujem, že naša korešpondencia nepriniesla žiaden výsledok, kedže vo formulácii naďalej nútite študentov k zaplateniu 7 € poplatku za licenciu. Preto sa Vás, p. Bédiová, pýtam jednoduchú otázku: Je tento poplatok pre študenta dobrovoľný alebo povinný?

 

Takže stručne: naďalej ostávam študentkou školy a chcem si uplatniť nárok na základné funkcionality ISIC karty (prístup do školskej knižnice, jedáleň, vstup do učební atp). Nemám záujem o žiadne ISIC licencie, zľavy, zľavové kupóny ani nič podobné. Poplatok za externé funkcionality karty 2,50 € som v riadne oznámenom a stanovenom dátume uhradila. Preto nevidím žiaden dôvod na účelové zasielanie šeku so žiadosťou o zaplatenie dobrovoľného 7 € poplatku za licenciu ISIC. Tento 7 € poplatok nezaplatím v presvedčení, že tým neriskujem stratu žiadnej zo základných funkcií ISIC karty. Keby predsa, očakávam a žiadam precízne zdôvodnenie, hodné zverejnenia.

 

Opätovne Vám pripomínam princíp dobrovoľnosti študenta uvedený v uznesení č. 31/2004, spomínaný v jednom z predchádzajúcich e-mailov.

Zároveň podotýkam, že o zmenách, ktoré som požadovala, som opäť na základe našej korešpondencie informovaná nebola.

 

Na vedomie:
 
p. Ing. Dzurňáková, PhD. (tajomníčka ÚVT)
p. doc. RNDr. Dušan Olčák, CSc. (predseda akademického senátu TUKE)
p. doc. Ing. Pavel Raschman, CSc. (prorektor pre vzdelávanie)
 
Odpoveď žiadam preposlať všetkým upovedomeným osobám. Ďakujem.

S pozdravom

Bc. Zuzana Labašová


Mail si prečíta zajtra, piatok 24.8.2012, teraz je out of office. O ďalšom priebehu tu hodím info, samozrejme. Držme palce!

18
O ničom / Re: ISIC
« on: 23.08.2012, 18:41:21 »

19
O ničom / Re: ISIC
« on: 23.08.2012, 18:39:20 »
Zverejňujem ďalšie moju korešpondenciu s p. Bédiovou (CKM SYTS), s ktorou som pred rokom komunikovala na túto tému, teda aby odstránili nedostatky a účelovo nezavádzali študentov ku kúpe niečoho, o čo nie všetci v podstate majú záujem.

Dobrý deň p. Bédiová,

 

po obdržaní aktuálnej výzvy na zaplatenie poplatku 7 € za ISIC kartu (licenciu) usudzujem, že navrhované zmeny, o ktorých sme sa bavili v našej korešpondencii spred roka, ste neuskutočnili ani pre tento AR.

Konštatujem, že naša korešpondencia nepriniesla žiaden výsledok, kedže vo formulácii naďalej nútite študentov k zaplateniu 7 € poplatku za licenciu. Preto sa Vás, p. Bédiová, pýtam jednoduchú otázku: Je tento poplatok pre študenta dobrovoľný alebo povinný?

 

Takže stručne: naďalej ostávam študentkou školy a chcem si uplatniť nárok na základné funkcionality ISIC karty (prístup do školskej knižnice, jedáleň, vstup do učební atp). Nemám záujem o žiadne ISIC licencie, zľavy, zľavové kupóny ani nič podobné. Poplatok za externé funkcionality karty 2,50 € som v riadne oznámenom a stanovenom dátume uhradila. Preto nevidím žiaden dôvod na účelové zasielanie šeku so žiadosťou o zaplatenie dobrovoľného 7 € poplatku za licenciu ISIC. Tento 7 € poplatok nezaplatím v presvedčení, že tým neriskujem stratu žiadnej zo základných funkcií ISIC karty. Keby predsa, očakávam a žiadam precízne zdôvodnenie, hodné zverejnenia.

 

Opätovne Vám pripomínam princíp dobrovoľnosti študenta uvedený v uznesení č. 31/2004, spomínaný v jednom z predchádzajúcich e-mailov.

Zároveň podotýkam, že o zmenách, ktoré som požadovala, som opäť na základe našej korešpondencie informovaná nebola.

 

Na vedomie:
 
p. Ing. Dzurňáková, PhD. (tajomníčka ÚVT)
p. doc. RNDr. Dušan Olčák, CSc. (predseda akademického senátu TUKE)
p. doc. Ing. Pavel Raschman, CSc. (prorektor pre vzdelávanie)
 
Odpoveď žiadam preposlať všetkým upovedomeným osobám. Ďakujem.

S pozdravom

Bc. Zuzana Labašová


Mail si prečíta zajtra, piatok 24.8.2012, teraz je out of office. O ďalšom priebehu tu hodím info, samozrejme. Držme palce!

20
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 25.07.2012, 16:43:10 »
Vďaka za fotky, dve z nich som poslala redaktorke Korzára, ktorá sa teraz touto problematikou zaoberá, dúfam, že v budúcom článku ich použije. Z myšlienok toho e-mailu vybarám zopár:

- Ja osobne tento stojan vyuzivat nebudem, za ostatnych studentov nemozem hovorit. Mozno by som sa vsak nechala presvedcit, pokial by aj p. prorektor ako objednavatel tento stojan vyuzival na upinanie svojho vlastneho bicykla.
 - zamestnavatel ma zo zakona povinnost zabezpecit bezpecne odkladanie aj bicyklov svojim zamestnancom, pokial ich pouzivaju ako dopravny prostriedok do prace (zakonnik prace, § 151, ods. 3). V pripade TUKE neviem o tom, ze by take nieco pre zamestnancov existovalo, avsak, ak tak je, bolo by urcite technicky a prakticky riesitelne takto vyjst v ustrety aj studentom, cim by skola ziskala prestiz a vynikajuce meno medzi univerzitami.
 - Novy stojan na bicykle vnimam ako symbolicku, avsak nedomyslenu ustretovost voci studentom-cyklistom. Kradeze uzamknutych bicyklov v nasom meste su, zial, samozrejmostou. Preco potom expremimentovat s majetkom studentov, ked je zrejme, ze kradeze su len otazkou casu? Okrem samotnych kradezi sa obavam aj opacneho efektu tohto polovicneho riesenia. Ak tento stojan na bicykle nebude primerane vyuzivany, vedenie univerzity si to vysvetli nezaujmom o bicyklovanie a viac pre studentov-cyklistov nespravi.

Odporúčam sledovať aj facebook stránku Cyklisti na TUKE.

21
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 09.07.2012, 16:30:39 »
V Nemecku si možno študenti môžu dovoliť zamknúť si bicykel len jedným praobyčajným zámkom, u nás asi nie, keďže ku krádežiam v areáli TUKE už došlo. V diskusii sa nedávno objavil link napr. na článok v Korzári, kde je príklad zabezpečeného cykloparkoviska v Edinburgu. Také niečo si predstavujem. Bezpečnosť zámku poistená bezpečnosťou priestoru na uzamykanie bicyklov.
Naša univerzita je otvorený verejný priestor, hocikto sa môže dostať úplne ku tým stojanom a nenápadne (asi ako spred T-systems za pár sekúnd) rozobrať zámok a bicykel potiahnuť.
Uznávam, že tieto stojany sú akýmsi krokom. Neviem, či vpred. Osobne nevidím rozdiel medzi zamknutím bicykla o zábradlie niekde pod strechou a zamknutím bicykla v tomto stojane. Ba, možno o zábradlie si ho zamknem o kostru bicykla ešte o niečo pohodlnejšie, ako o tieto tenučké rámy pre zamknutie kolesa.

22
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 07.07.2012, 03:11:30 »
Tento stojan je  v areáli TUKE. OK, určitý krok, posúďte sami, či vpred, alebo vzad... :/. Zabezpečenie v podstate nulové, aj tu (mimo fb) vyhlasujem mini-anketku, či tento stojan BUDEM / NEBUDEM využívať.

23
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 11.04.2012, 22:54:58 »
Áno, sponzoring je vždy možný. Ale nesúhlasím s prispievateľmi do diskusie, že je to o aktivite študentov. Pokiaľ existuje prorektorát pre rozvoj a výstavbu, tak tam funkciu zastávajúci a slušne zaplatení.... by sa mali o tieto záležitosti postarať.
Skúsim zistiť, o aké reálne sumy sa jedná, pokiaľ ide o zabezpečovací systém, možno sa od toho bude dať potom odraziť.

24
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 11.04.2012, 19:07:05 »
Zdá sa mi, že oháňanie sa peniazmi je len alibizmus.... Veď len v novej študovni je na každej z neviem koľkých desiatok skriniek uzamykací systém na ISIC.
Takýchto systémov existuje asi niekoľko typov, prečo by jeden naviac nemohol poslúžiť aj tejto veci? Uvidíme do budúcna, v každom prípade sa hneď po štátniciach do veci znovu pustím a skúsim si to prediskutovať s kompetentným....

25
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 11.04.2012, 18:55:03 »
Tento prístrešok je podľa môjho názoru nevyhovujúci preto, lebo nie je relevantným spôsobom zaistený proti krádeži bicyklov. Ide o stojany so strechou nad nimi. Potenciálni zlodeji budú už presne vedieť, kam ísť, keď pôjdu na "lov", chýba niečo ako vstup na ISIC/ITIC, alebo aspoň zámok, alebo číselný kód, čokoľvek zvládnuteľné v dnešnej dobe, zrealizovateľné.

Vec nevidím ako stratenú, do budúcna si viem predstaviť, že z tohto nezabezpečeného prístrešku sa môže stať zabezpečený, ale bude to chcieť pohnúť rozumom a vôľu.

Pages: [1] 2 3 ... 6