FEI archív 2010/2011 > 3. ročník

Študentský klub/platforma

(1/2) > >>

marci003:
čo by ste povedali na vytvorenie akéhosi fóra/platformy/"klubu" na technike, kde by sa študenti mohli stretávať v nejakých pravidelných hodinách a spoločne diskutovať o aktuálnych technológiách, prichádzať s rôznymi podnetmi pre softwarové open-source/komerčné projekty, vytvárať tak rôzne vývojárske tímy (ktoré by neskôr mohli prerásť do legitímnych firiem), prípadne zdieľať svoje znalosti a skúsenosti vo forme kurzov či priamej vzájomnej pomoci..

mohlo by to fungovať v praxi napr. tak, že by členovia platili malý členský poplatok (povedzme 3e na mesiac) v ktorom by bola obsiahnutá miestnosť (miestnosti) na TUKE (niekoľko vyhradených termínov za mesiac, povedzme raz za týždeň) a nejaké základné občerstvenie.. iniciatívnejší členovia, ktorí by napr. poskytovali kurzy, by dostali z tohto "fondu" odmenu.. cieľom je teda vytvoriť miesto, kde by sa študenti mohli v poobedňajších - podvečerných hodinách stýkať a spolupracovať a zároveň by bol zabezpečený istý komfort (občerstvenie, projektor, tabuľa,..)

čo si o tom myslíte?

ApokalypS:
na to su puby a pivo ;D

JCube:
toto vsetko sa da organizovat v ramci seminarov na tuke..sem tam sa uz dake deju (vid priklad wug)

Havran:
na toto by sa ti realne prihlasilo tak malo studentov, ze by to podla nemalo vyznam

Safyia:
:) Poviem ti, snahy o podobne IT kluby/whatever boli nielen v ramci TUKE ale aj v ramci KE, respektive mozno aj vychodu. Po prve su problemom ludia, ktori by si nasli cas na takuto mimo aktivitu, pretoze ak ma fungovat, treba to viest. Co vyzaduje cas, a ten ma  dobrovolne v takom mnozstve malokto. Po dalsie musia byt ludia, ktori su ochotni rozpravat o tom, v com sa vyznaju viac, musia byt temy, ktore inych zaujmu. A po tretim problemom su priestory, ktore sa tazko hladaju.
Boli tu snahy aj o vytvorenie nejakeho hackerspacu, nieco ako je progressbar v BA. A aj to nejak stagnuje, takze nedavam velku nadej tomu, ze pozbieras niekoho z jednej skoly, a to este takej ako tuke :D

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version