• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

TBIS I.

Started by ywetka, 08.02.2008, 16:00:16

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

tie, čo surovo napíšeš do zdrojáku, dokážu prevziať len 1 riadok... ak je viac riadkov ako návrat, tak to nejde... ak si dobre spomínam...
All code is crap.

42

Ing. nemtom

no ja som nechcel ani cely riadok, iba slovo alebo count

ps: a este by ma zaujimalo jak riesite tie levely userov, priamo spravite v db viac kont alebo nova tabulka a tam bude user a jeho stupen (akoze co moze robit :P ) ?
brix will be shat

Agamemnon

my sme mali tabuľku, v nej zoznam userov a číslo, ktoré určovalo práva... nejaké 3 levely, alebo tak, sme tam mali...
a podľa toho čísla sme potom nastavili visibility pre jednotlivé gombíky v aplikácií :) nič zložitejšie sme nevymýšľali... proste, ak niekto na niečo nemal právo, tak tam na to nemal button :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

ok, a na ten select nikto nic?
brix will be shat

Mar0sh

mne selekty funguju aj s navratovou hodnotou...

Agamemnon

nemton: pastni ho tu... takto ti asi nikto neporadí, by som povedal :) predsa len, je to hádanie na slepo :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

here you go:

string nazov
SELECT nazov_tovaru INTO :nazov FROM tovar WHERE id_tovaru = 1;

v tom interactive sql co je v central-e to funguje ako ma, ale v projekte ee, select je v evente open login okna
brix will be shat

Agamemnon

first: sorry za skomolenie tvojho nicku :)
second: tak jediné, čo ma už napadá teraz je, že nie je korektné pripojenie na databázu... ale to by sa prejavilo aj inak asi, teda pokiaľ sa ten kód dostane aj ďalej...

btw: nevracia ti to výsledok - tj. nenaplní ti to premennú alebo ti to len chybne vypisuje? ako to chceš vypísať? do messageboxu? alebo do nejakého iného poľa? ak tam dáš pevnú hodnotu, výstup premennej máš v poriadku?

:)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

do messageboxu, nevpise do premennej, to s nickom som si ani nevsimol ale np:P
brix will be shat

Agamemnon

ešte: skús dať názvy stĺpcov tabuľky, aj názov samotnej tabuľky do úvodzoviek... alebo prípadne do apostrofov... ale skôr tie úvodzovky :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

uz psicho vyriesil, na zlu DB sa pripajalo (to robil on ;) )
brix will be shat

Agamemnon

All code is crap.

42

DeeL

Quote from: nemtom on  04.04.2008, 01:02:22
uz psicho vyriesil, na zlu DB sa pripajalo (to robil on ;) )
ze stale je chyba v niecom inom nez cakas a najskor je to sprostost :D

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

Mar0sh

mam isty delikatny problem....
sqlsel = "select * from autor where titul like %"+ho3+"%, meno like %"+ho1+"%,priezvisko like %"+ho2+"%"   
pise mi to, ze mam chybny select prikaz
v helpe k PB som nenasiel zmienku o %, teda to asi treba nahradit inym znakom. Nevie niekto akym?

Agamemnon

chýbajú ti tam apostrofy/úvodzovky
All code is crap.

42

kane77

hmm a ako to je so zajtrajsim cvicenim.. budu sa len zadania odovzdavat? ja len ci sa musim dostavit ak neplanujem odovzdavat...?
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

DeeL

no to som zvedavy aj ja... sak na tych cvikach nikdy nic nebolo... ale asi tam pojdem, lebo tak mi ide rano auto do mesta tha co uz, ale odovzdavat tiez neplanujem este, som zvedavy co bude hovorit teleteta, ze kolko ludi bude odovzdavat :D

(Marcus Porcius C. Cato)
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

Ing.Veduci

ja idem tiez bo sa chcem ucit DSProg
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

wlade

Kolki z vas odovzdali dneska u telepovskej zadanie ? Co vam vytkla, na co sa najviac zamerala, kde vas najviac sprznila, kde najviac vychvalila ? Platilo u nej ze "dizajn predava" alebo testovala hlavne funkcnost ? A dokumentacia ?
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

DeeL

bolo odovzdane len jedno zadanie dnes na cviku, ale neviem co vytlka...

(Marcus Porcius C. Cato)
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

tomek

my sme odovzdali a podla mna bola celkom mila, aj dobre ohodnotila. Nedrbala kvoli nicomu, ani k dokumentacii nemala vyhrady a to ja by som mal ah:. Neviem ci to je tym, ze sme odovzdali v predstihu, ale na dizajn ohlad nebrala, chcela len overit funkcionalitu. SKUTOCNE BOLA V POHODE. Tak vela stastia, aby jej v piatok nieco neskazilo naladu.

Agamemnon

design nekontrolovala ani minulý rok... však koniec-koncov... tie úlohy nie sú o designe :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

mam dalsi dotaz, ked si spravim nejaky datawindow, napr freeform, tak ked dam na window, spustim aplikaciu a kliknem do toho windowu, raz sa daju editovat polozky raz nie, vie niekto povedat cim to je?
brix will be shat

Agamemnon

nj, toto by som aj ja rád vedel :) za 2 sem. sme na to neprišli, hehe :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

no po dlhom skumani si, aj vam, odpoviem... editovat sa to da vtedy ak tabulka obsahuje aj primary key, a tu vznika otazka, ako potom riesit id & autoincrement ak id si musim sam zadavat?
brix will be shat