FEI archív 2007/2008 > 3. ro?ník

Bakalari a legislativa - co musim a co mozem

(1/13) > >>

libra:
Sem piste prosim, kto co sa dozvedel, ze ako mame postupovat dalej voci uradom(socialna poistovna, zdravotne poistenie, urad prace, ...) . Preto otvaram tento topic, lebo z viacerych zdrojov pocujem rozne informacie, a chcem vediet, ako postupuje vacsina... Prosim, nespamovat, a piste len ku veci..
Vopred vdaka kazdemu za informacie...

wlade:
ja to neriesim, v kauflande podpisem cestne prehlasenie ze pokracujem v studiu a je to :D

Ale na druhej strane, tiez nechcem platit tie blbosticky ako zdravotne, socialne atd. Bo aj u nas doma panuju dvojzmyselne dezinformacie (mama vs. brat) takze ked niekto bude vediet presne info, rad si ho precitam ;)

libra:
Ved prave, o to ide. Mna nezaujima, ci mam narok na podporu a ostatnu alamuznu, ale nechcem, aby o 2-3 roky prisiel sek s horibilnou sumou za nezaplatene poistenie + uroky + poplatky za administrativu + splatka na bavorak pre ministra + ... Preto sa pytam. Ja mam tiez taku informaciu, ze do 8.dni od vystavenia papiera o ukonceni studia mam nahlasovaciu povinnost kvoli zdrav. poisteniu, a potom po zapise na ing.studium znova nahlasovacia povinnost - toto mi tvrdila pani v socialnej poistovni...

Ing. nemtom:
ja som do poistovne musel poslat papier ze som skoncil skolu a idem studovat dalej

wlade:
teraz ma napadlo ze mama tiez take vravela ze staci zaniest papier a bude dobre, ako vravi nemtom. Vraj staci ukazat toto, co nam davaju 5ks kazdy rok, potvrdenie o navsteve skoly. Ze vraj teraz koncom juna dostaneme  na buduci rok. Ma niekto nejake informacie o tom, ci je to fakt alebo blbost ?

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version