• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

manazment podniku

Started by zatah, 15.12.2006, 07:14:59

« predchádzajúce - ïal¹ie »

zatah

hello, vie niekto ake odpovede mali byt na MP? Popripade aj zadanie otazok , keby niekto pamatal.Thx

milanko

tu su spravne odpovede ako ich poslal P.Kmec mailom:

Spravne odpovede zaklad:
1 Jedinym vyrokom bola moznost D: Personal nie je zaskoleny

2 Strom sucasneho stavu: postacujucost
  Diagram konfliktu: nutnost

3 Perspektivy BSC: financna, zakaznicka, internych procesov, ucenia sa a rastu! (prijatelna odpoved bola aj ludske zdroje, nie vsak inovacna)

4 Interny zakaznik - prierezovy proces
   Externy zakaznik - hlavny proces

5
ak-potom je postacujucost
pricina-dosledok je postac.
staci-aby je postacujucost
musi-aby je nutnost
garantuje-dosledok je postacujucost

Nadstavba:

Profitabilita produktu - je dana prietokom na jednotku produktu

Kupa novych strojov zodpoveda 4 kroku
Uskutocnene riesenie - zvysit vytazenie existujucich strojov je 2 (potazne 3) krok.

Outsourcing zodpoveda strategii predaja (zbavovanie sa cinnosti al funkcii)
Insourcing zodpoveda strategii vertikalnej integracie (robit veci vlastnymi silami a nie od dodavatela)

Prietok, Predaj, tot, variabilne naklady su viazane na hlavny proces, Operacne naklady na prierezovy proces.

Bonus:  Nastala porucha  na dolnom toku (za operaciou O)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

milanko

nieco som pridal na FTP ohladom MP... keby niekomu trebalo
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

milanko

ma uz niekto zapisane v IS skusku z MP<????
(\__/)
(O.o )

Baki

Proud member of 3. rocnik FEI PI

zatah

Ja len ze nam dal teraz v piatok na opravaku ten isty zakladny test, co aj v decembri , takze sme asi vsetci spravili  :j_rolleyes: :j_rolleyes: :j_rolleyes: :j_rolleyes:

Baki

no zatial za tie 3 roky co studujem by som povedal ze je to jeden z mala ludi co nie je kokot ako 98% vyucujucich na FEI TUKE
Proud member of 3. rocnik FEI PI