• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Operacne Systemy

Started by Hezechiel, 28.10.2009, 15:01:20

« predchdzajce - alie »

stanulik

ake boli cca otazky ? boli z tych prednaskovych slajdov.. alebo zo sofie ? :D

kubiik

Quote from: CLEMENZAAA on  28.05.2010, 23:39:33
kontakt na kleinovu?
na Katarina.Kleinova@tuke.sk neodpoveda  :o

Skus sem.. tunaka mi na sietach odpovedala.katarina.
katarina.kleinova@rcna.tuke.sk

rebro

treba prist v obleku? ci staci casual?  ;)

tino8

priblizne ake otazky boli? myslim tie "existencne" ale mozte napisat aj testove :)

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

jany1

obe otazky, ktore sa idem pytat tu uz padli, avsak odpoved este nebola, tak skusim este raz- ti co ste uz pisali- otazky ("existencne" aj testove) boli zo slajdov z prednasok alebo z materialov co sme mali na cvikach? a aky je dress code? ze nevyhodi ma ked nebudem mat oblek? vdaka za odpovede

Brand

Oblecenie:

Pri nas bola iba Kleinova, Sivy mal inu robotu, kazdopadne bol som obleceny normalne, dokonca som sa ani neoholil pred touto skuskou  bq (shame on me!)

Studijne materialy:

99% z prednasok, zvysok nejake prakticke veci so zdrojovymi kodmi a volaniami (napr. ja som mal vybrat sluzbu, ktora pripoji segment pamate v programe - shmat() )

... no a ten zdrojovy kod bol za 10 bodov...

calys

tak skuska z prednasok, a myslim ze ta nevyhodi ak nebudes v obleku, ale tak myslim ze slusnost byt slusne obleceny ak uz ides na skusku

Brand

Mooodlovske skusky, to uz nema to caro  bv

ujo.tomiq

Bol tu spominany nejaky zdrojak co bude za 10bodov..to akoze ti zada ze napis program ktory robi to a to..a ty ho mas nakodit?

Brand

Nie, zdrojak bude napisany a bude mat vynechane riadky, ktore budes mat uvedene. Ide len o to to zoradit do spravneho poradia.

Mike

dnes na skuske bol taky zdrojak ze si ho mal napisany a si mal napisat co ty vyhodi na vystupe, nieco ako na zapocte :)

kubiik

Takze aj aj.. kazdy mal iny. Ja som mal zdrojak v podstate ten isty.. len boli povynechavane riadky a trebalo dopisat.. cize lucker Mike a unlucker me :-(

Teraz sa akurat modlim nech ma Sivy dobru naladu a nach mi da zopar bodov z pisacej bo sa asi zbesnim :ropebanana:

tragedy11

neviete ake bolo heslo dnes do skusky na moodli? nepamata niekto ??  ???

001px9

Quote from: tragedy11 on  03.06.2010, 21:59:11
neviete ake bolo heslo dnes do skusky na moodli? nepamata niekto ??  ???
skuska2010
Uspech v zivote je tvoreny zo 60% spravnych rozhodnuti a 40% stastia...

Mike

teoreticku otazku som mal: pridelovanie diskoveho priestoru indexovanim a kamos mas algoritmus pekara napisat slovne

Lubkoko

ja som mal teoreticku otazku pridelovanie pamati segmentacia

EDIT:
napísať algoritmus na inicializáciu semaforov (7.prednáška)
algoritmus SSTF, 13.prednáška / 10 str.
algolritmus druhej šanci, 10.prednáška / 27 str.
segmentácia, pridelovanie pamati segmentacia, 9.prednáška / 39 str.
stránkovanie, 9.prednáška / 19 str. 10.prednáška / 4 str.
indexovanie, pridelovanie diskoveho priestoru indexovanim, 12.prednáška / 15 str.
algoritmus LRU 10.prednáška / 23 str.
vzájomné vylúčenie 7.
algoritmus pekara 7.prednáška / 12 str.
zretazene pridelovanie priestoru 12.prednáška / 11 str.
semafory ----- wait signal 7.predaška 19.str
zretazenie
aloritmus scan C-scan 13.prednáška / 12 str.
sprava procesora z viacerimi frontami

thx Marek ;)

Lubkoko

nikto nevie viac otazok??

Peterray

Chcem sa spytat. V moodli mi pise ze povoleny pocet pokusov na test 2. No bol som  uz raz a mi nevyslo. Ked pojdem este raz teda na opravny a ked mi nevyde zase, tak na dekanskom mi uz neda test? Ked pise ze povoleny pocet pokusov na test  2. Kto vie ako to je.

ujoIvan

caute, viete mi niekto odpovedat na otazku:
nemam k tomu moznosti, ale ake odpovede by mali byt za ktore pismeno? vdaka... :metal:

Question 7
Známky: 10
Doplńte v zdrojovom kóde vynechané príkazy tak, aby ste vytvorili nasledujuci program:

Vytvorte nepomenovanú rúru, do ktorej rodič zapíše text malými písmenami, a z ktorej potomok prečíta tento text a vypíše ho veľkými písmenami na štandardný výstup.

-----Zdrojový kód-----

pipe(pfd);
switch(fork()){
.....A.....
close(pfd[1]);
while((n=read(pfd[0],buf,100))>0{
for (i = 0; i < n; i++) buf=toupper(buf);
.....B..... (zapisanie n znakov z buffera na standardny vystup)
}
close(pfd[0]);
break;
.....C.....
perror("fork");
break;
.....D.....
close(pfd[0]);
write(pfd[1],"Zapisovany text",15);
close(pfd[1]);
wait(1);
}
return(0);
}

-----Zdrojový kód-----

Jednotlivé príkazy píšte vrátane znakov, ktoré sa v danom príkaze vyskytujú (napr. čiarka, bodkočiarka, dvojbodka, úvodzovky, zátvorky). Jednotlivé príkazy zapíšte v takom poradí, v akom sa vyskytujú v zdrojovom kóde a oddeľte ich medzerou.

Mike

vypise ti asi "ZAPISOVANY TEXT"

kubiik

Quote from: Mike on  14.06.2010, 20:39:38
vypise ti asi "ZAPISOVANY TEXT"
:baaa:
Na to sa chlapec nepytal :)
Podla mna..
A- case 0:
B- write(1,&buf,n);
C- case -1:
D- default:

Lubkoko

Quote from: ujoIvan on  14.06.2010, 19:55:21
caute, viete mi niekto odpovedat na otazku:
nemam k tomu moznosti, ale ake odpovede by mali byt za ktore pismeno? vdaka... :metal:

Question 7
Známky: 10
Doplńte v zdrojovom kóde vynechané príkazy tak, aby ste vytvorili nasledujuci program:

Vytvorte nepomenovanú rúru, do ktorej rodič zapíše text malými písmenami, a z ktorej potomok prečíta tento text a vypíše ho veľkými písmenami na štandardný výstup.

-----Zdrojový kód-----

pipe(pfd);
switch(fork()){
.....A.....
close(pfd[1]);
while((n=read(pfd[0],buf,100))>0{
for (i = 0; i < n; i++) buf=toupper(buf);
.....B..... (zapisanie n znakov z buffera na standardny vystup)
}
close(pfd[0]);
break;
.....C.....
perror("fork");
break;
.....D.....
close(pfd[0]);
write(pfd[1],"Zapisovany text",15);
close(pfd[1]);
wait(1);
}
return(0);
}

-----Zdrojový kód-----

Jednotlivé príkazy píšte vrátane znakov, ktoré sa v danom príkaze vyskytujú (napr. čiarka, bodkočiarka, dvojbodka, úvodzovky, zátvorky). Jednotlivé príkazy zapíšte v takom poradí, v akom sa vyskytujú v zdrojovom kóde a oddeľte ich medzerou.

odkial mas ten kod???lebo to bolo na skuske...nemas este daco viac??napomocne???  :-* :'(

miro146

ten kod som mal tiez na skuske vpodstate som vedel ako ma byt len som ho trosku domotal,
tam sa do jedneho riadku vpisu 4 riadky kodu, neviem ci som to mal dobre totiz odpovede som nevidel  >:(
ale v stredu by som to rad napisal spravne takze ak to tam vpisem takto

case 0: write(1,&buf,n); case -1: default:

je desat bodov mojich ? ;D
..tiez sa pripajam s prosbou na nejake pomocky, dost by pomohli  :) (mail mam v profile ;D )

CLEMENZAAA

tak tak...ak máte niečo viac, pomôžte, ak nechcete písať na fórum máme tu aj správy :D veď pomáhať si je predsa ľudské, a školy sa to týka dvojnásobne :D

ujoIvan

mam len tento jeden kod co je v teste na skuske, ohladom inych prikladov (aj ked tam nie su presne zadania) je popisane v tomto vlakne:http://www.tu-ke.com/forum/2-rocnik/operacne-systemy/?action=printpage..tu som si vlastne aj nasiel odpoved na moju otazku...
ale dik za odpoved kibiik:)

tak snad vam ten link pomoze....