Author Topic: sokoban + vsetko k tomu  (Read 21977 times)

pinko

  • Guest
sokoban + vsetko k tomu
« on: 19.04.2012, 04:01:18 »
Mam mensi problem. Po pridani curses.h do projektu mi pri preklade vyskocilo:

In file included from main.c:16:0:
include/curses.h:160:0: error: "MOUSE_MOVED" redefined

Viem minimalne o jednom cloveku ktoremu to tiez robi, takze nie som nejaky specialny pripad  :D
vdaka za kazdy help

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #1 on: 19.04.2012, 04:03:08 »
Problem vyrieseny  :D :D
Pre vsetkych s podobnym trapenim - curses.h musi byt vlozeny pred windows.h v zdrojaku  :)

Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #2 on: 19.04.2012, 04:50:35 »
Problem vyrieseny  :D :D
Pre vsetkych s podobnym trapenim - curses.h musi byt vlozeny pred windows.h v zdrojaku  :)

Vidíš nemusel by si sa pýtať keby si sa pozrel do tých videí na youtube ... aspoň na niečo sú dobré :D
Meat is Murder.

branislav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #3 on: 21.04.2012, 02:37:00 »
viete mi poradiť, ako mám vlastne písať tie funkcie? nie zdroják, ale akou syntaxou zadávať tie funkcie curses...napr. napíšem initscr() a endwin() (WINDOW *initscr(void); int endwin(void);) do turnOn() a turnOff()...a moodli píše, že by mi malo skompilovať ale nevykresliť nič (robím na ubuntu cez príkazový riadok) ale mne to normálne vykreslí...nerozumiem, kde mám chybu (alebo som len zle pochopil :)?)... z tých príkladových funkcií po nete a prednáškových pdf som nepochopil ani ň...  ???
1.21 gigawatts? Great Scott!

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #4 on: 21.04.2012, 05:49:23 »
mne tiez najprv vypisovalo, ked som zacal prepisovat funkcie na tie co mame pouzivat z curses tak v nejakom bode prestalo vypisovat, no pokracoval som dalej a potom vypisovanie zas nabehlo, no uz neviem co presne treba na to. Proste to rob podla navodu a malo by to ist.

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #5 on: 21.04.2012, 13:33:43 »
Viete niekto povedat ako prakticky treba pouzit funkciu move z kroku c. 2 v 9. cviku.
A preco to stale vypisuje ze redirection is not supported, co to je za blud.
Ide mi aj namapovanie klavesy movek ale musim to zapinat rucne ten projekt, mam tam aj tie kniznice, neviete mi poradit ako spravit nech to bezi automaticky po skompilovani.
Funkciu move mozes pouzit, ak nechces znova a znova vykreslovat cely svet, iba zmeny Karlovej pozicii, pripadne vypisy stavoveho riadku (ale tusim to ani nie je povinna uloha). Druhej otazke som velmi nepochopila  ah:

venegur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #6 on: 21.04.2012, 18:58:09 »
Viete niekto povedat ako prakticky treba pouzit funkciu move z kroku c. 2 v 9. cviku.
A preco to stale vypisuje ze redirection is not supported, co to je za blud.
Ide mi aj namapovanie klavesy movek ale musim to zapinat rucne ten projekt, mam tam aj tie kniznice, neviete mi poradit ako spravit nech to bezi automaticky po skompilovani.
Funkciu move mozes pouzit, ak nechces znova a znova vykreslovat cely svet, iba zmeny Karlovej pozicii, pripadne vypisy stavoveho riadku (ale tusim to ani nie je povinna uloha). Druhej otazke som velmi nepochopila  ah:

No som myslel, ze na to je hlavne ten clear a refresh,no neva bezi to i tak. A ta druha otazka, normalne som v prostredi netbeans, stlacim ctrl+F5, spusti debugger a na konci kompilacie (bez warningov a chyb) mi vypise hlasku Redirection is not supported. Ale ked to spustim z toho miesta, kde mam ulozeny projekt, ten exe subot the project, tak tam mi to bezi, ta mapka a pohybujem sa v nej...

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #7 on: 21.04.2012, 19:26:45 »
Viete niekto povedat ako prakticky treba pouzit funkciu move z kroku c. 2 v 9. cviku.
A preco to stale vypisuje ze redirection is not supported, co to je za blud.
Ide mi aj namapovanie klavesy movek ale musim to zapinat rucne ten projekt, mam tam aj tie kniznice, neviete mi poradit ako spravit nech to bezi automaticky po skompilovani.
Funkciu move mozes pouzit, ak nechces znova a znova vykreslovat cely svet, iba zmeny Karlovej pozicii, pripadne vypisy stavoveho riadku (ale tusim to ani nie je povinna uloha). Druhej otazke som velmi nepochopila  ah:

No som myslel, ze na to je hlavne ten clear a refresh,no neva bezi to i tak. A ta druha otazka, normalne som v prostredi netbeans, stlacim ctrl+F5, spusti debugger a na konci kompilacie (bez warningov a chyb) mi vypise hlasku Redirection is not supported. Ale ked to spustim z toho miesta, kde mam ulozeny projekt, ten exe subot the project, tak tam mi to bezi, ta mapka a pohybujem sa v nej...

clear a refresh je len na vymazanie obrazovky a jej opatovne vykreslenie. Ako som uz pisala, move zabezpecuje trosku "interaktivnejsie" prostredie v tom, ze sa nevykresluje opat cely svet ale iba zmenena pozicia karla. Inak aj ja pustam priamo exe-subor, cize v tom by problem byt nemal  ;)

venegur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #8 on: 21.04.2012, 19:48:01 »
okej, thx.

branislav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #9 on: 27.04.2012, 02:49:50 »
viete mi ešte niekto poradiť? mám #include <curses.h> (ako posledné v poradí všetkých include, ale robilo mi to, aj keď som to poprehadzoval) a keď zmením printf na printw, vyhodí mi po kompilácii:
/tmp/ccBCUXiD.o: In function `draw':
main.c:(.text+0x354): undefined reference to `printw'
collect2: ld returned 1 exit status

nerozumiem, curses mám normálne v priečinku include v TheProject a ešte som ho aj nainštaloval cez príkazový riadok a stále mi to vyhadzuje... treba tam niečo poprehadzovať ako na windowse (robím na ubuntu) alebo len zas robím niekde chybu v syntaxi? ;D
1.21 gigawatts? Great Scott!

Luk1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 401
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #10 on: 27.04.2012, 02:59:03 »
viete mi ešte niekto poradiť? mám #include <curses.h> (ako posledné v poradí všetkých include, ale robilo mi to, aj keď som to poprehadzoval) a keď zmením printf na printw, vyhodí mi po kompilácii:
/tmp/ccBCUXiD.o: In function `draw':
main.c:(.text+0x354): undefined reference to `printw'
collect2: ld returned 1 exit status

nerozumiem, curses mám normálne v priečinku include v TheProject a ešte som ho aj nainštaloval cez príkazový riadok a stále mi to vyhadzuje... treba tam niečo poprehadzovať ako na windowse (robím na ubuntu) alebo len zas robím niekde chybu v syntaxi? ;D
skus pridat ked kompilujes flag -lcurses

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

branislav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #11 on: 27.04.2012, 22:33:04 »
stále to isté  bu
1.21 gigawatts? Great Scott!

branislav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #12 on: 28.04.2012, 20:20:53 »
keď to spúšťam v netbeans, tak mi vyhodí:
make: Makefile: No such file or directory
make: *** No rule to make target `Makefile'. Stop.

joooj, moje nervy, nič mi tu nefunguje  :ohmigod:
1.21 gigawatts? Great Scott!

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #13 on: 29.04.2012, 16:51:12 »
keď to spúšťam v netbeans, tak mi vyhodí:
make: Makefile: No such file or directory
make: *** No rule to make target `Makefile'. Stop.

joooj, moje nervy, nič mi tu nefunguje  :ohmigod:

s tymto sa stretavam na skolskych pocitacoch stale.... doma vsetko normalne funguje ale ked svoj projekt otvorim na skolskom tak to blbne. Zakazdym si vytvorim novy projekt a kod prekopirujem do noveho mainu

Magnifikus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #14 on: 29.04.2012, 20:02:17 »
keď to spúšťam v netbeans, tak mi vyhodí:
make: Makefile: No such file or directory
make: *** No rule to make target `Makefile'. Stop.

joooj, moje nervy, nič mi tu nefunguje  :ohmigod:

Mal som v minulosti tiež taky problem ,myslim že pomože ak si z nejakeho projectu,kt. funguje skopiruješ subor Makefile do priečinka kde maš konkretny projekt

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #15 on: 29.04.2012, 20:14:34 »
mohol by mi s tymto niekto pomoct?

snazim sa rozdelit projekt do viacerych modulov.  Do samostatneho library.c  som dal definicie vsetkych funkcii co pouzivam, makra, symbolicke konstanty definovane cez #define, enumy, globalne premenne (map, world, karel), vsetky include co pouzivam (aj library.h). K tomu som spravil library.h kde su hlavicky vsetkych funkcii. V main mam iba main funkciu + include (aj s library.h).

Problem je, ze ked skompilujem, prekladac vypise:
main.c:34:13: error: ‘world’ undeclared (first use in this function)
- world je jedina premenna definovana inde, co v maine pouzivam

http://circuitnegma.wordpress.com/2008/07/16/c-programming-how-to-use-a-variable-in-multipledifferent-source-files/
Skusal som teda podla tohto navodu dat do library.h toto:
 extern World world;

no kompilator vypise:
In file included from library.c:5:0:
library.h:5:14: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘world’

nejaky napad pls?  :(


Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #16 on: 29.04.2012, 21:06:00 »
mohol by mi s tymto niekto pomoct?

snazim sa rozdelit projekt do viacerych modulov.  Do samostatneho library.c  som dal definicie vsetkych funkcii co pouzivam, makra, symbolicke konstanty definovane cez #define, enumy, globalne premenne (map, world, karel), vsetky include co pouzivam (aj library.h). K tomu som spravil library.h kde su hlavicky vsetkych funkcii. V main mam iba main funkciu + include (aj s library.h).

Problem je, ze ked skompilujem, prekladac vypise:
main.c:34:13: error: ‘world’ undeclared (first use in this function)
- world je jedina premenna definovana inde, co v maine pouzivam

http://circuitnegma.wordpress.com/2008/07/16/c-programming-how-to-use-a-variable-in-multipledifferent-source-files/
Skusal som teda podla tohto navodu dat do library.h toto:
 extern World world;

no kompilator vypise:
In file included from library.c:5:0:
library.h:5:14: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘world’

nejaky napad pls?  :(

Ja som si dal štruktúry, makrá etc. do library.h a nie do library.c o.O
Meat is Murder.

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #17 on: 29.04.2012, 21:15:11 »
ked dam premenne, typedefy, enumy atd do library.h tak mi vypise:
build/Windows/Cygwin_4.x-Windows/main.o:main.c:(.data+0x0): multiple definition of `_map'  >:( >:(

Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #18 on: 29.04.2012, 22:43:15 »
ked dam premenne, typedefy, enumy atd do library.h tak mi vypise:
build/Windows/Cygwin_4.x-Windows/main.o:main.c:(.data+0x0): multiple definition of `_map'  >:( >:(


Tak si vymaž tú deklaráciu map z mainu :)
Meat is Murder.

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #19 on: 30.04.2012, 02:03:46 »
ked dam premenne, typedefy, enumy atd do library.h tak mi vypise:
build/Windows/Cygwin_4.x-Windows/main.o:main.c:(.data+0x0): multiple definition of `_map'  >:( >:(


Tak si vymaž tú deklaráciu map z mainu :)
v maine som ju ani nemal deklarovanu...ale to jedno uz to ide.
Bolo treba presunut enumy, typedefy a makra do library.h a premenne definovat AZ za definiciou datoveho typu, ktoreho bola premenna  :)

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #20 on: 30.04.2012, 03:38:01 »
Pocujte v poziadavkach na odovzdanie zadanie je toto:

"Makefile - súbor pre make obsahujúci minimálne ciele all na vygenerovanie spustiteľnej binárky; a clean na zmazanie vykompilovaných bináriek a modulov"

Co to je ? Ak si otvorim projekt mam tam nejaky Makefile, ale ten subor nie je spustitelny, pyta sa OS ze v com ho ma otvorit..

viac info google->Makefile  ;D Inak ti staci presne ako pisu, hodit makefile a vsetky zdrojaky (cize nie cely projekt) a exe-subor do priecinku :)

venegur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #21 on: 30.04.2012, 04:00:27 »
No ta naco to tak napisu, sak aj tak im vacsina cely projekt posle.   :whacko:

ApokalypS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5801
  • apokalyps(a) sa mení..
    • View Profile
    • projekt k mojej diplomovke..
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #22 on: 30.04.2012, 17:46:00 »
aby sa naucili, ze co je naco a co je k comu dobre ;)
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

pinko

  • Guest
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #23 on: 01.05.2012, 03:09:09 »
vedel by mi niekto povedat preco nieco taketo prekladac nedovoli:
Code: [Select]
typedef struct level{
    char *name;
    char* description;
    char* password;
    char* map;
    Level* next_level;   
}Level;


ale nieco taketo uz prekladac berie?
Code: [Select]
typedef struct level{
    char *name;
    char* description;
    char* password;
    char* map;
    struct level* next_level;   
}Level;


ide o tu poslednu polozku next_level ... predpokladam ze v prvom pripade hlasi chybu preto ze polozkou noveho datoveho typu je nieco co este nebolo vytvorene .... ale nie je to v druhom pripade to iste?
resp. preco je to prve nespravne

Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: sokoban + vsetko k tomu
« Reply #24 on: 01.05.2012, 04:00:36 »
čo môže znamenať táto chyba  : parse error before token "*"
na tomto riadku:

LEVEL* level;       ? 
Meat is Murder.