Author Topic: Programovanie  (Read 44642 times)

esperian

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #50 on: 03.04.2012, 21:20:09 »
ano, treba cez velku noc dokoncovat

a ty uz mas po ktore cviko spravene ?? ci uz vsetky mas ?? xDD

pawlo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #51 on: 04.04.2012, 04:40:48 »
Zdravím!

Chcem sa opýtať  - zadanie č.1 ktorého zadanie je tuto: http://it4kt.fei.tuke.sk/c/pvjc/assignment1.html máme odovzdať v 9.-tom týždni?

Okrem toho bude ešte jedno zadanie - sokoban - kde nájdem zadanie na túto úlohu? Aby som už mohol začať rozmýšľať, keďže za deň to nespravím. Tá sa má kedy odovzdať?

Vďaka za prípadné rady.  ;)
« Last Edit: 04.04.2012, 05:28:32 by pawlo »

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #52 on: 04.04.2012, 13:50:59 »
a sokoban sa bude odovzdavat v 11.tom alebo az v 13.tom tyzdni?  ???

ApokalypS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5801
  • apokalyps(a) sa mení..
    • View Profile
    • projekt k mojej diplomovke..
Re: Programovanie
« Reply #53 on: 04.04.2012, 14:30:01 »
ano, treba cez velku noc dokoncovat
a ak neodovzdam v deviatom tyzdni?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #54 on: 04.04.2012, 18:02:47 »
ano, treba cez velku noc dokoncovat
a ak neodovzdam v deviatom tyzdni?

zbavia ťa penisu :D podľa mňa aj to záleží od nátury cvičiaceho čo sa v tom prípade deje   ???
Meat is Murder.

ApokalypS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5801
  • apokalyps(a) sa mení..
    • View Profile
    • projekt k mojej diplomovke..
Re: Programovanie
« Reply #55 on: 04.04.2012, 21:06:32 »
tak ty si iny pako :ohmigod:  :whacko:  :emot-shakehead:
« Last Edit: 04.04.2012, 21:13:02 by ApokalypS »
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Rimbaud

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #56 on: 04.04.2012, 21:24:11 »
Meat is Murder.

ApokalypS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5801
  • apokalyps(a) sa mení..
    • View Profile
    • projekt k mojej diplomovke..
Re: Programovanie
« Reply #57 on: 05.04.2012, 16:32:58 »
esteze som si zistil, ze mozem odovzdat aj v desiatom tyzdni, inak by som zacal panikarit :D
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #58 on: 06.04.2012, 15:08:47 »
pocujte, ked robim ten zip balicek na odoslanie zadania, pisu ze "src/ - priečinok, v ktorom sa budú nachádzať zdrojové kódy, resp. celý projekt uložený vo vývojovom prostredí NetBeans", cize moj adresar ma vyzerat src/main.c a rovnako v src/ budu ostatne subory z projektu, alebo do src/projekt/ (skopirujem cely adresar s mojim projektom)?  ???

Wolfdale

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 489
  • /root
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #59 on: 06.04.2012, 15:44:20 »
Má to vyzerať takto:

ROK_AB123CD.zip
>src
>>...tu sa nachadza cely projekt...(priecinky build, lib, include, atd, atd + zdrojaky)
>doc
>>...priecinok Doxygen... alebo ...documentation.pdf
>readme.txt

+ src/ , doc/  a readme.txt majú byť skomprimované do jedného balíčka s názvom ROK_AB123CD.zip, inak ti pri kontrole bude hádzať chybu.
príklad chybného balíčka: src/ + doc/ +readme.txt --> ROK_AB123CD/ --> ROK_AB123CD.zip
príklad správneho balíčka: src/ + doc/ +readme.txt --> ROK_AB123CD.zip
 


Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #60 on: 06.04.2012, 16:38:51 »
Má to vyzerať takto:

ROK_AB123CD.zip
>src
>>...tu sa nachadza cely projekt...(priecinky build, lib, include, atd, atd + zdrojaky)
>doc
>>...priecinok Doxygen... alebo ...documentation.pdf
>readme.txt

+ src/ , doc/  a readme.txt majú byť skomprimované do jedného balíčka s názvom ROK_AB123CD.zip, inak ti pri kontrole bude hádzať chybu.
príklad chybného balíčka: src/ + doc/ +readme.txt --> ROK_AB123CD/ --> ROK_AB123CD.zip
príklad správneho balíčka: src/ + doc/ +readme.txt --> ROK_AB123CD.zip
diki   :emot-dance: :beer1:

pinko

  • Guest
Re: Programovanie
« Reply #61 on: 06.04.2012, 18:57:33 »
nejak tu nesedi cas prispevkov alebo niekto pise z buducnosti...

xxx3

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1010
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #62 on: 06.04.2012, 19:58:14 »
vsetci piseme z buducnosti :D

Wolfdale

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 489
  • /root
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #63 on: 06.04.2012, 20:09:13 »
V ACP by sa mal prestaviť čas na fóre.  ;)

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

pinko

  • Guest
Re: Programovanie
« Reply #64 on: 06.04.2012, 23:14:49 »
ma zmysel mat vypracovane doplnujuce ulohy z karla? (teda okrem dobreho pocitu na dusi a precvicenia C-cka ak by niekto chcel toto napisat :) )

Wolfdale

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 489
  • /root
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #65 on: 07.04.2012, 00:26:17 »
Má. Náš cvičiaci povedal, že bude hodnotiť aj doplňujúce úlohy.

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

ApokalypS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5801
  • apokalyps(a) sa mení..
    • View Profile
    • projekt k mojej diplomovke..
Re: Programovanie
« Reply #66 on: 07.04.2012, 18:45:51 »
Má. Náš cvičiaci povedal, že bude hodnotiť aj doplňujúce úlohy.
kto je vas cviciaci?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Wolfdale

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 489
  • /root
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #67 on: 07.04.2012, 18:50:00 »
Ty to asi nie si.  ;)

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

clovek55

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #68 on: 09.04.2012, 04:26:26 »
Vedel by mi niekto pomoct s tymto? Celkom tomu nerozumiem a budem Vam vdacny.

Vytvorte enumeračný typ Boolean, ktorý bude mať len dve hodnoty: TRUE (pravda, hodnota 1) a FALSE (nepravda, hodnota 0).
Úloha 3.4:
Aktualizujte svoj kód použitím enumeračného typu Boolean vo svojej implementácii.
Aktualizácia sa bude týkať najmä všetkých senzorov - ich návratového typu, ako aj porovnávaní výstupnej hodnoty zo senzoru s konkrétnou číselnou hodnotou (1 alebo 0).

Nie celkom tomu rozumiem. Ved jednotku alebo nulu som tak ci tak vracal z kazdeho senzora, nie je to normalne? Ci teraz ako musim vracat FALSE a TRUE?
Toto je nejaka zbytocna komplikacia, ci?

xxx3

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1010
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #69 on: 09.04.2012, 04:42:25 »
je to zbytocne ale chcu od teba presne to co si napisal, aby si si nadefinoval enumeracny typ Boolean, kde TRUE bude 1 a FALSE 0 a vsade kde vracias v tych funkciach 0 alebo 1 to prepises na TRUE alebo FALSE

sulo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 284
    • View Profile
    • Web
Re: Programovanie
« Reply #70 on: 09.04.2012, 04:53:30 »
Nie je to až také zbytočné.

Jednak to má dokumentačnú hodnotu - ak nejaká funkcia vracia int, na prvý pohľad sa môže zdať, že vracia nejaké číslo, ale pritom vracia len 0 alebo 1.

Po druhé, v niektorých jazykoch, ako napr. Java alebo C#, sa s celým číslom ani nedá pracovať ako s logickou hodnotou - je tam na to samostatný typ boolean, resp. bool.

clovek55

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #71 on: 09.04.2012, 05:00:29 »
Dakujem, len som si nebol isty, ci ozaj len treba vymenit 1 a 0 za False a True alebo mi nieco uslo. Ked len tolko chcu   8)

tommmy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #72 on: 09.04.2012, 14:39:48 »
Chcel by som sa opýtať na beepre, resp. na ich počet na jednej konkrétnej pozícii. V cvičení 7 je napísané toto:"...Počet značiek, ktoré sa budú nachádzať na mape, bude realizovaný kladnou hodnotou v dvojrozmernom poli reprezentujúcom mapu. To znamená, že ak bude hodnota na danej pozícii 8, počet značiek na danej pozícii bude tiež 8...."
Mám to pochopiť tak, že v reťazci znakov, ktoré prezentujú svet (napr. char* map ="#######|#-^-#-#|#**-*-#|#---*-#|#-----#|#--8--#|#######") sa bude nachádzať číselná hodnota, napr. 8 a cez funkciu turnOn() to budem musieť rozpoznať ?
« Last Edit: 09.04.2012, 15:43:42 by tommmy »

iren2118

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #73 on: 09.04.2012, 17:59:42 »
Chcel by som sa opýtať na beepre, resp. na ich počet na jednej konkrétnej pozícii. V cvičení 7 je napísané toto:"...Počet značiek, ktoré sa budú nachádzať na mape, bude realizovaný kladnou hodnotou v dvojrozmernom poli reprezentujúcom mapu. To znamená, že ak bude hodnota na danej pozícii 8, počet značiek na danej pozícii bude tiež 8...."
Mám to pochopiť tak, že v reťazci znakov, ktoré prezentujú svet (napr. char* map ="#######|#-^-#-#|#**-*-#|#---*-#|#-----#|#--8--#|#######") sa bude nachádzať číselná hodnota, napr. 8 a cez funkciu turnOn() to budem musieť rozpoznať ?

Nie, ide im konkretne o to, aby ked Karel napr. polozi beeper na poziciu, kde beeper uz je, tak sa hodnota pola zvacsi na 2 (a vypise sa nova hodnota Beep_corner). (co sa tyka ciselnych hodnot v mape - kukni si RLE format)

tommmy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #74 on: 09.04.2012, 19:28:50 »
Takže zo sveta môže načítať len jednu značku, áno ?