Author Topic: Programovanie  (Read 138842 times)

hardest

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #25 on: 20.02.2011, 21:03:43 »
nz :D ... ale mas pravdu, ze kvalita tych knih co su na nete dostupne o C-cku je dost nizka

Rajo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 346
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #26 on: 20.02.2011, 22:22:13 »
ja sa pamatam na moje začiatky s C-čkom, kedy som kodil horoskop :D zadal si kedy si sa narodil a ono ti to napisalo ake si znamienie vo zverokruhu  ap

orsi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #27 on: 21.02.2011, 00:00:36 »
a na akej linke su tie knihy? nejako mi to nejde najst.

hardest

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #28 on: 21.02.2011, 01:44:26 »
boli, uz nie su ... si pohladaj na wareze

orsi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #29 on: 22.02.2011, 00:14:50 »
ako kompilovať karla v Dev c++ prostredí? nejaky navod.

BlackBerry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #30 on: 22.02.2011, 01:08:38 »
mam taku otazku...co budu tie blezkovky...to ne tak ma byt ze co prebereme na prednaske tak na dalsie cviko z toho bude bleskovka??

fakovnik

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #31 on: 22.02.2011, 04:15:07 »
To čo bolo naposledy na cviku podľa mňa.

ako kompilovať karla v Dev c++ prostredí? nejaky navod.

Už toľko len toho karla vydržíš ne  :D  zas také zložite to tam neni

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

BuliWyf

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #32 on: 23.02.2011, 03:49:52 »
prva otazka bola ci plati, ze pri cykle while sa testuje podmienka na zaciatku teda cyklus nemusi zbehnut ani raz
druha otazka bola naco sluzi break - ukoncuje najvnutornejsiu neuzatvorenu slucku, okamzite opusta cyklus
druha skupina mala ci plati, ze pri cykle do-while sa podmienka testuje na konci teda cyklus zbehne najmenej raz a co robi continue - skace na koniec najvnutornejsej neuzatvorenej slucky a spusta dalsiu iteraciu, cyklus neopusta

esperian

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #33 on: 23.02.2011, 03:52:45 »
tak sice pekne otazky to boli aj lahke ale uz asi nebudu  ;D ;D

deekei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #34 on: 23.02.2011, 04:40:56 »
pre tych co nestihli stiahnut knihy z programka:)
Code: [Select]
http://alf.intrak.tuke.sk/~dominik.kriss/prog.rar

hardest

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #35 on: 23.02.2011, 22:14:23 »
hej to boli lahke otazky, my uz isto budeme mat ine :D ... snad nie tazsie

babelam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #36 on: 23.02.2011, 23:37:43 »
Zdravim potreboval by som pomoct s Karlom.
Pri spusteni akehokolvek programu karel pomocou prikazu "./karel" mi vypise: "Error: Unknown Karel's direction". Pri preklade mi ziadnu chybu nevypise a vytvori spustitelny program kt vsak nespusti. Skusal som aj riesene priklady zo stranky o Karlovi ale aj tak stale vypisuje ten error >:(  Nejaka rada ako by sa to dalo riesit?

hardest

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #37 on: 23.02.2011, 23:47:40 »
mas stiahnuty aj karlov svet  ?

babelam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #38 on: 24.02.2011, 00:01:35 »
Mam. Skusal som aj rieseny priklad. Do priecinku karel som stiahol road.c , road.kw, pomoc 'gcc road.c -o karel -lkarel -lcurses' som ho prelozil, vytvorilo to 'karel'  a po zadani prikazu './karel' zase 'Error: Unknown Karel's direction'

RiTChi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 218
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #39 on: 24.02.2011, 00:05:40 »
skús pri zadávaní gcc vynechať -okarel a spustiť ./a.out

babelam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #40 on: 24.02.2011, 00:20:25 »
Skusil som a vysledok stale negativny.  :(

darktemplar999

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #41 on: 25.02.2011, 23:09:07 »
Mám problém s programom na tú sachovnicu prvy priklad z druheho cvika. Karol mi prejde prvý riadok podáva tie beepre ale potom na konci sa otoci do prava, ked ma sa otocit do lava, má to uvedené v podmienke.

#include<karel.h>

void turnRight();
void oneRow();

int main()
{
        turnOn("empty4.kw");
        oneRow();
        while(frontIsClear())
          {
                movek();
                if(leftIsBlocked())
                {
                        turnRight();

                }

                else
                        {
                        turnLeft();
                        }
                oneRow();
         }
        turnOff();

}
void turnRight()
{
turnLeft();
turnLeft();
turnLeft();
}

void oneRow(){
movek();
putBeeper();
while(frontIsClear()){
movek();
movek();
putBeeper();
}
if(facingEast())
    turnLeft();
else
   turnRight();
}



esperian

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #42 on: 25.02.2011, 23:28:43 »
skusal som skopirovav tvoj zdrojak a mne to ide normalne ako ma  ;D

darktemplar999

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #43 on: 25.02.2011, 23:31:06 »
ta uz i mne ide, som predtym daval gcc uloha1.c -o -karel -lkarel -lcurses a som mal davat gcc uloha1.c -o karel -lkarel -lcurses  ah:  bu
« Last Edit: 25.02.2011, 23:37:43 by darktemplar999 »

darktemplar999

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #44 on: 26.02.2011, 15:25:35 »
má niekto urobené to bludisko z druhého cvicenia v tých doplňujúcich ulohach?

BuliWyf

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #45 on: 26.02.2011, 16:00:54 »
BLUDISKO:

#include <karel.h>

void turnRight()
{
        turnLeft();
        turnLeft();
        turnLeft();
}

int main()
{
        turnOn("maze3.kw");
        while (noBeepersPresent())
        {
                while (frontIsBlocked())
                {
                        turnLeft();
                }
                while (frontIsClear())
                {
                        if (rightIsClear())
                        {
                                turnRight();
                                movek();
                        }
                        else
                                movek();
                }
                while (rightIsClear())
                {
                        turnRight();
                        movek();
                }
        }
        turnOff();
        return 0;
}
« Last Edit: 27.02.2011, 00:21:30 by BuliWyf »

darktemplar999

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #46 on: 26.02.2011, 16:24:07 »
dakujem a ten stred sveta bez pouziatia premennych ma niekto spravené?

Marek9011

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #47 on: 26.02.2011, 18:26:11 »
dakujem a ten stred sveta bez pouziatia premennych ma niekto spravené?
najlepsie bude zacat asi od zaciatku preto som si urobil funkciu

Quote
void kustene()
{
if (frontIsClear())
         {movek();}
}

void nazaciatok()
{
if (facingSouth())
   {kustene();turnRight();kustene();turnAround();}
if (facingNorth())
   {turnAround();kustene();turnRight();kustene();turnAround();}
if (facingWest())
   {kustene();turnLeft();kustene();turnLeft();}
if (facingEast())
   {turnAround();kustene();turnLeft();kustene();turnLeft();}
}
...ale dalej uz sa neviem pohnut, vsetky napady si vitane

farkasdvd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #48 on: 26.02.2011, 18:38:33 »
bez premennych je to ovela tazsie. aj ja som zacal tak, ze sa vrati na zaciatok sveta, potom som skusal nieco take, ze pojde do spiraly a na kazde miesto polozi beeper (kedze uz ma 99 beeprov, preco nevyuzit :) ), aby vedel, ze kde uz bol. Toto mi napadlo vcera vecer, ale uz sa mi nechelo dokoncit zdrojak, dufam ze som pomohol.
« Last Edit: 26.02.2011, 20:13:27 by farkasdvd »

darktemplar999

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Programovanie
« Reply #49 on: 26.02.2011, 19:13:44 »
no presne tak som rozmyslal aj ja ale ked uz bola pol noc tak nechcelo sa mi to uz skusat a treba mi teraz numeriku riesit, tak zhanam niekoho kto uz ma ten zdrojak urobeny, asi sa budem musiet spytat na cvikach.