Zobraziť príspevky

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - libra

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Ahojte,
hladame noveho kolegu/novu kolegynu do teamu /na forme spoluprace sa vieme dohodnut/.
Zaoberame sa vyvojom aplikacie pre Smart okuliare.

Zakladne poziadavky:
Unity - stredne pokrocily
C# - stredne pokrocily
PHP/SQL/JavaScript - zaklady

Pre dalsie info piste na demeter_dominik@novitech.sk

2
Ahojte,
pre hore uvedený portál virtualtour.city plánujeme zriadiť vývojové centrum v Košiciach.
Jedná sa o bežné web technológie. Nižšie prikladám popis požiadaviek pre prípadného uchádzača.
Ak to niekoho zaujíma, ozvite sa mi prosím čím skôr, CTO firmy bude v Košiciach od 19.2 do 22.2, dohodneme si termín pre technický pohovor.
Práca je vhodná aj pre študenta končiaceho ročníka, v dlhodobom horizonte však počítame s človekom na plný úväzok, ktorý následne podľa potreby bude vytvárať lokálny vývojový team.
Pre bližšie info píšte prosím na demeter_dominik@novitech.sk
Demeter

Požiadavky na uchádzača:

In order not to waste time and efforts  he/she should have :

Very good knowledge of:

PHP
Javascript + ajax based programming
Mysql
HTML/CSS

Knowledge of:

Linux server running Apache

A plus but not a breakpoint, knowledge of

Amazon EC2/S3 environment
KRpano/xml system


3
O ničom / Re: skorpion
« on: 26.11.2012, 04:34:44 »
Vzor 61 prip. nejaky novsi?
Skus na blsaku ;)

4
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 12.04.2012, 19:04:32 »
Dovolim si tvrdit, ze zamok s elektronickym riadenim pristupu je mozne realizovat za cca. 100 - 150 eur, uz aj s proviziou pre znameho, kto ten system doda (vsak vieme, ako to funguje mimo sukromneho sektoru). Dalsie vydavky su uz iba s oplotenim (ked sa cela klietka prilepi ku stene (napr. zadna strana hlavnej budovy, vedla schodov), tak treba oplotit iba 2 strany, a osadit jedny dvere. Navyse, ak sa po celej dlzke umietni logo sponzora, tak to moze byt hoci aj zadarmo (ked US STEEL zaplatili ucebnu, preco by nedali material na klietku - mohli by si odskrtnut rovno dve polozky: podpora ekologickych projektov a sponzoring skoly). Neverim, ze to je taky problem a kazdy by mohol byt spokojny, chodi tam plno ludi, da sa tam instalovat jedna extra kamera, riadit pristup cez ISIC a pod.

5
O ničom / Re: auto
« on: 29.03.2012, 17:39:57 »
Moj ceed ma 5 rokov. Keby som teraz kupoval, tak rio/ceed/sportage - podla toho, kolko financii ma clovek k dispozicii. 7 rokov sa nestarat je super (teraz tusim ku ceed davaju aj bezplatny servis na 3 roky). Za vhodnu kupu povazujem aj jazdeny 3 rocny ceed so 4 rocnou zarukou...

6
5. ročník / Re: originalita
« on: 29.03.2012, 17:11:02 »
Wiki je dobra vec, castokrat ponuka celkovy pohlad na nejaku problematiku. Ked clovek hlada o niecom vseobecnu informaciu, rychle vysvetlenie, definiciu prip. vhodne klucove slova a vyrazy, tak je to ok (ale ked to citujem, tak to porovnam s inym zdrojom). Na rozsiahlejsiu pracu by som vsak Wiki pouzival iba na definicie a ako zaklad, ze na co vsetko sa zamerat pri hladani relevantnych zdrojov (ako som vyssie pisal: odborne clanky, vedecke prispevky z konferencii a pod. Vela vedeckych clankov je uzamnknutych, ale napr. databaza IEEE http://ieeexplore.ieee.org je zo skolskych pocitacov pristupna - doma vyhladate, vo skole stiahnete konkretne pdf.). Ako ropman pise, vo wiki su casto uvedene zdroje. Ja by som tie nielen ze citoval, ale aj precital. Ovela lahsie sa pise praca, ked mate plno informacii o problematike, ako ked iba nejaky vycuc z wiki. Castokrat natrafite aj na nezrovnalosti, kvoli ktorym sa Wiki neodporuca.
Akceptovanie citacii Wiki pri zaverecnych pracach zavisi od konkretneho skolitela/oponenta/clena komisie. Niekto to uznava viac, niekto menej, niekto vobec. Ja som sa na to pytal svojho skolitela pri minimovke a nemal s tym problem, ale pri bakalarke som ich nemohol uvadzat...

7
5. ročník / Re: originalita
« on: 29.03.2012, 03:03:40 »
Ak uvedies zdroj, nemusis sa bat. Ale nemala by cela praca byt prekladom nejakej knihy, mali by tam byt tvoje zavery, hodnotenia a pod. A samozrejme poctivo citovat.
"Diplomovou prácou študent preukazuje mieru schopností tvorivo využiť vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas štúdia pri riešení zadaného teoretického alebo praktického problému. Študent má preukázať schopnosť pracovať s vedeckou a odbornou literatúrou (hlavne s vedeckými a odbornými časopismi vo svetovom jazyku, najmä anglickom), voliť vhodné metódy a postupy pre získavanie vlastných výsledkov, spracovať výsledky, formulovať závery a odporúčania. Atribútmi pôvodnosti diplomovej práce sú všetky prvky, ktoré sú výsledkom tvorivosti autora. Sú to najmä:
a) vlastné výsledky alebo dielo (napr. projektové alebo umelecké) autora,
b) autorovo kritické hodnotenie vlastných výsledkov alebo diela v kontexte výsledkov/diel iných autorov,
c) autorove závery a odporúčania pre praktické využitie jeho vlastných výsledkov a/alebo dôkladnejšie štúdium danej problematiky v kontexte jestvujúcich poznatkov."
zdroj: Metodický pokyn o záverečných a kvalifikačných prácach na Technickej univerzite v Košiciach
Posud sam, ci uvedeny opis sedi na tvoju pracu...

8
O ničom / Re: nabijanie baterie notebooku
« on: 30.12.2011, 04:17:36 »
Litiove baterie netreba formatovat, najma nevybijat hlboko. Ak ju pouzivas iba v zariadeni, do ktoreho je urcena, tak ti to vacsinou ani nedovoli elektronika vstavana do baterie (hlavne pozor na to, aby ti notebook odpojil usb porty po vypnuti, inak ti moze pripojene zariadenie s odberom energie bateriu aj znicit - hlbokym vybitim, jednu sme tak znicili v booku HP, ku ktoremu bol pripojeny usb hub s premanentne svietiacou ledkou).
Ked si kupis novu bateriu, poriadne ju nabi a zacni pouzivat podla potreby. Dalej sa o nu netreba velmi starat. Hlavne sa treba vykaslat na prilozeny navod, ktory ostal v pouzivatelskych priruckach este z cias nikelovych baterii a s litiovymi clankami nema nic spolocneho.
Niekolko faktov:
1. nesmu sa prehrievat - vysoka teplota skodi, toto leto som takto znicil bateriu v netbooku, ktoru som nechaval na parapete okna na slnku.
2. bateria ma obmedzenu "trvanlivost", casom straca svoju kapacitu, niekde som cital, ze za prvy rok zivota moze stratit tretinu az polovicu svojej kapacity. Problemom je, ze pri vacsine baterii nezisti spotrebitel, kedy sa bateria vyrobila, takze je to loteria. V kazdom pripade, nekupovat leziaky, ani notebooky ani baterie vo vypredaji.
3. baterie znesu urcity pocet cyklov nabijania, vacsinou okolo 300 - 500. Ovela vacsim problemom je ale to starnutie, teda v rozumnom casovom intervale znesu aj niekolko nasobne viac cyklov, pricom to nema velky vplyv na kapacitu.
Na zaklade uvedeneho je zrejme, ze ak bateriu neprehrejes a prilis nevybijes, takmer nezalezi na tom, ako ju pouzivas, behom niekolkych (3? - 4?) rokov o nu prides, tak, ci tak a budes lutovat, ze si stracal cas vyberanim baterie a zhorsoval si si vlastny pouzivatelsky komfort.

9
O ničom / Re: Bude drahší internát na Jedlíkovej?
« on: 10.12.2011, 01:23:12 »
Ano, je to tak. Ale z toho sa opravuje podlaha, kupuju sa nove postele, financuju sa nove okna, stolicky, ... Tie peniaze sa minu vzdy a vzdy je ich malo.
:D :D :D :D A kde su akoze nove podlahy, postele (nie matrace), okna, stolicky...? :D :D

Na J13 sa menili okna beznym studentom, zacalo sa od najhorsich.
Tiez sa postupne menia postele, stolicky, natreli sa stoly, zrekonstruovali kuchynky a pod. Na kazdom intraku sa vymenili vstupne dvere, aj to nieco stalo. Podla mojich info na J9 menili podlahu na niektorych chodbach a takto by sa dalo pokracovat. Co si spominam, napr. pred 6 rokmi na J9 menili paplony a vankuse
Kazdy internat musi v danom skolskom roku minut celu ciastku vyzbieranu pod tymto titulom, ked to neminu, potom mozu studenti ziadat vratit peniaze :D - ale to sa asi nikdy nestane.

10
O ničom / Re: Bude drahší internát na Jedlíkovej?
« on: 06.12.2011, 22:46:47 »
Ano, je to tak. Ale z toho sa opravuje podlaha, kupuju sa nove postele, financuju sa nove okna, stolicky, ... Tie peniaze sa minu vzdy a vzdy je ich malo.

11
O ničom / Re: ram upgrade
« on: 04.03.2011, 00:23:07 »
ked doska podporuje danu rychlost, tak urcite..

12
O ničom / Re: ram upgrade
« on: 02.03.2011, 02:19:10 »
ked pracuju na rovnakej max. frekvencii, tak by tam nemali vadit ani tie starsie dve. Akurat, pozor, aby cislo cl bolo rovnake...
Samozrejme, obcas sa pritrafi, ze pocitac je nestabilny, ked sa kombinuju rozne ramky od roznych vyrobcov (aj ked na papiery su vsetky parametre identicke), ale to zistis po prvom dni testovania, az potom by som v tvojom mieste rozmyslal nad vyhodenim starych (mozno este otestovat nejakym softom vykon, ze pri ktorej konfiguracii je najvyssi).

13
O ničom / Re: Uschovna bicyklov
« on: 15.02.2011, 03:06:49 »
A mestska policia ta posle do <> s tym, ze je to pozemok TUKE, nemas tam co robit na korculiach/bicykloch/..., Kedze je to aj na roznych tabulach vyznacene, tak ti daju este aj pokutu :D - ale mozno sa ti za to podakuju, ze si ich zavolal, aspon zarobili ;)

Ked uz chcete nieco robit, tak sa spojte s nejakymi bike-ovymi organizaciami/aktivistami, ktori vam to zmedializuju, mozno to pomoze.

14
1. ročník / Re: Výberové predmety v LS
« on: 12.01.2011, 08:23:46 »
Vrelo odporucam seminar z fyziky - pocitaju sa tam priklady, ktore sa s velkou pravdepodobnostou objavia na zapoctovke/skuske... Za nasich cias sa ani velmi nekontrolovala ucast, ale dolezite bolo, aby tam bolo nahlasenych dostatocny pocet ludi, aby ten kurz vobec bezal...
Celu hodinu pocital iba vyucujuci pri tabuli, vysvetloval, kreslil, odpovedal na otazky, cele to prebiehalo ako nejaka prednaska, zamerana na priklady...

15
4. ročník / Re: Teoretická informatika
« on: 12.01.2011, 02:19:38 »
ludia by sa neodhlasovali keby niekto nedal na poslednu chvilu jeden termin presne kedy je/tesne pred skuskou z TI

Ludia by sa odhlasovali aj keby mali iba tu jedinu skusku a rok na ucenie sa. Tak to vzdy bolo, je a zial, aj bude...

16
O ničom / Re: stb od antiku + tv + domace kino
« on: 31.12.2010, 17:36:27 »
hdmi vie prenasat aj zvuk, aj video...

17
O ničom / Re: OS pre slabe pc
« on: 22.12.2010, 03:40:50 »
win 95 ;)

18
1. ročník / Re: ZIM-opravna
« on: 11.12.2010, 03:18:49 »
Niektore skupiny uz maju zapisane zapocty v MAISe...

19
1. ročník / Re: Telesna v 13. tyzdni
« on: 11.12.2010, 00:20:57 »
:D

20
O ničom / Re: nokia servis
« on: 01.12.2010, 04:15:56 »
mail tam maju niekde, ale neopdisu ti :D
Ja ked som kupoval telefon, tak som sa nedockal odpovede...

21
tu je jedno vzorove zadanie: http://hornad.fei.tuke.sk/predmety/das/ZadanieDaS.pdf

Snad to pomoze :D

22
5. ročník / Re: TI opakovaný zápis
« on: 10.11.2010, 02:36:08 »
Ja mam take info, ze sa uz nemaju uznavat zapocty - vraj je to prikaz priamo od dekana...

23
O ničom / Re: tuke internet??
« on: 01.11.2010, 15:14:32 »
a su aj niektore wep? :D

24
O ničom / Re: tuke internet??
« on: 24.10.2010, 16:19:24 »
Pichat treba nieco ine :D
Ja som nedavno tahal prepoj medzi dvoma objektmi (bez priamej viditelnosti, cca. 350m, takze so skokom na dalsiu budovu), ale kedze som siel od nuly, mohol som si vsetko prisposobit. Cely "projekt" uz aj s AP v cielovej budove vysiel na +-500e, ale dimenzovane tak, ze by to malo fungovat (zatial bez problemov) aj za nepriazniveho pocasia, pricom neupeciem ani vtaciky, ktore nahodou vletia do drahy spoju...
Nie su to az tak drahe veci, kedze sa mi to vrati pri cca. 1,5 rocnej bezporuchovej prevadzke v porovnani s dalsou ADSL internetovou pripojkou...
Je zbytocne kupovat si najdrahsie anteny, treba si to cele prepocitat, kusok naddimenzovat (vramci zakonov) a hlavne, dodrziavat vsetky "pravidla" (viditeľnosť, smer, pocet susednych sieti, nastavit si potrebnu prenosovu rychlost - nie max, silu vyzarovania - nie max, smerovost anteny, prijem 'bordelu v sieti', ...).

25
1. ročník / Re: ZIM-opravna
« on: 24.10.2010, 01:15:54 »
3*12 (3 pisomky) + 4 (to rozdeluje cviciaci :D - aktivita, dochadzka, podla pisomiek a podobne) = 40.

Pages: [1] 2 3 ... 15